Учените се отказаха да смятат миниатюрните хоминини, живели на индонезийския

...
Учените се отказаха да смятат миниатюрните хоминини, живели на индонезийския
Коментари Харесай

Признаха хобитите от остров Флорес за уникален вид

Учените се отхвърлиха да считат дребните хоминини, живели на индонезийския остров Флорес, за родственици на Homo sapiens.

Изследване на френски учени дава нови доказателства за уникалността на флореските хобити. Работата е готова за обява в сп. Journal of Human Evolution, оповестява The Telegraph.

Веднага след откриването на останките в пещерата Лианг Буа през 2003 година измежду антрополозите се разгоря спор дали съществото с маса 25 кг е нормален човек (страдащ от синдром на Даун или от синдром на Ларон), или е представител на незнаен тип Homo.

Антоан Балзо (Antoine Balzeau) от Френския музей за естествена история и палеопатологът Филип Шарлие (Philippe Charlier) са употребявали нов метод към разбора на черепа на занимания. Те са получили изображения на костните му пластове със свръхвисока резолюция и са пресметнали неговата дебелина.

© Reconstruction by John Gurche. Photo by Chip Clark

Според учените в градежа на черепа на Homo floresiensis липсват главните черти, присъщи за Homo sapiens. Освен това в изследваните остатъци няма нищо, което да сочи наследствени генетични болести, свързани с джуджевидност при хората.

Учените акцентират, че даже при положение на признание на техните заключения произходът на хобитите остава неразбираем. Това биха могли да са както смалили се за стотици години островен живот Homo erectus’s, по този начин и потомци на незнаен на науката клон на рода Homo.

  • Хобитите въпреки всичко са били обособен тип хора

През 2014 година в авторитетното издание Proceedings of the National Academy of Sciences е оповестена публикация , чиито създатели потвърждават, че размерът на мозъка и растежът на флореския човек се намират в рамките на нормите за австронезиец със синдром на Даун.

Тази публикация в научната общност – антрополози и палеонтолози твърдяха, че тя е оповестена в заобикаляне на нормалните процедури за рецензиране и не устоя справедлива рецензия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР