Учените не са напълно уверени, че ваксините срещу COVID-19 ще

...
Учените не са напълно уверени, че ваксините срещу COVID-19 ще
Коментари Харесай

Предупреждение: Ваксините може да не действат срещу новия щам от Южна Африка

Учените не са изцяло уверени, че имунизациите против COVID-19 ще работят против новия вид на ковид, открит в Република Южна Африка, сподели политическият редактор на английската Ай Ти Ви, като цитира неназован теоретичен консултант на английското държавно управление.

Преди това английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок сподели пред радио Би Би Си, че е извънредно угрижен от тази нова разновидност на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Според един от държавните научни съветници повода за изключителната паника на Мат Ханкок от южноафриканския вид на новия ковид е, че учените не са уверени, че имунизациите ще бъдат ефикасни против него, както работят против английския вид ", сподели политическият редактор на Ай Ти Ви Робърт Пестън.

И Англия, и Република Южна Африка оповестиха, че са разкрили разновидности на новия ковид през последните месеци, на които се дължи внезапният растеж на новозаразените.

Учени споделят, че южноафриканският вид е друг от останалите, които циркулират в страната, тъй като има голям брой разновидности в протеина на " шиповете ", които употребява, с цел да прониква в човешката клетка. Тази разновидност се свързва и с по-високата централизация на вирусни частици в телата на пациентите, което евентуално спомага и за по-голямата дарба за заразяване на повече хора.

Джон Бел, професор по медицина в университета в Оксфорд и член на държавната работна група по имунизациите, сподели в неделя, че съгласно него имунизациите ще са ефикасни против английската разновидност на ковид, само че има " огромна въпросителна " дали ще работят против южноафриканския вид.

Пред радио " Таймс " той сподели, че в случай че имунизациите не работят против южноафриканския вид, те могат да бъдат приспособени за него. " Би лишило месец или шест седмици, с цел да има нова ваксина ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР