Учените най-накрая откриха логичен и научен отговор на хилядолетния въпрос:

...
Учените най-накрая откриха логичен и научен отговор на хилядолетния въпрос:
Коментари Харесай

Еврика! Откриха кое е първото – яйцето или кокошката!

Учените най-сетне откриха логически и теоретичен отговор на хилядолетния въпрос: Кое се е появило първо – яйцето или кокошката? Отговорът е - кокошката.

Тематичното пояснение и отговор на въпроса в действителност се крие в Библията. Въпреки това учените от години се пробват да дадат разумно и най-много научно пояснение. И съумяха.

Изследванията са посочили, че в яйчниците на женските кокошки се създава протеин, наименуван овокледидин-17 или OC-17. С помощта на 3D компютърна технология е изследван целият развой до формиране на черупката.

Оказва се, че съществена роля в него играе точно този протеин. Той се явява като катализатор, ускоряващ развиването на черупката.

 Кокошка

Яйцето, от своя страна, е построено от 90% калциев карбонат и редица други съставки, които кокошката получава от храната, затова идват от природата.

Протеинът обаче се синтезира единствено в яйчниците на животното и няма от кое място другаде да бъде набавен. Което води до заключението, че точно кокошката е била първата, която се е появила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР