Учените, лекарите в интензивните отделения и специалистите от института Роберт

...
Учените, лекарите в интензивните отделения и специалистите от института Роберт
Коментари Харесай

Водещ вирусолог: За пандемията допринасят и ваксинираните, макар и в по-малка степен

Учените, лекарите в интензивните отделения и експертите от института „ Роберт Кох “ в са единомислещи в този собствен общ извод: имунизациите против ковид ефикасно защищават имунизираните от тежко протичане на Ковид-19 и от гибел. Според най-сериозната експертна инстанция в Германия, института „ Роберт Кох “, успеваемостта на имунизациите за всички хора над 18 години възлиза приблизително на 72%, оповестява DW, представен от.

В същото време редица специалисти не крият, че и имунизирани хора се разболяват от Ковид-19. Най-известният немски вирусолог, доктор Кристиян Дростен, съобщи в изявление за седмичника „ Ди Цайт “: „ Имаме си работа с една пандемия, за която способстват всички, в това число и имунизираните, въпреки и в по-малка степен “. По думите на Дростен изключително рискова е Делта разновидността на ковид, която „ има свойството да се популяризира макар имунизацията “. Макар че делът на имунизираните измежду заболелите с изявена симптоматика в Германия нараства, експертите не се съмняват, че имунизацията доста оказва помощ.
Рекорден брой дейни случаи на COVID-19 в Германия
Днес Германия заяви за 32 048 нови случая на COVID-19 и 265 смъртни случая, свързани с вируса, а от ден на ден федерални провинции разгласих...

Но по какъв начин въпреки всичко да си разбираем тревожния факт, че броят на по този начин наречените „ имунизационни пробиви “ в Германия пораства? Епидемиоложката Берит Ланге, а и други специалисти, изясняват този измамлив абсурд по доста елементарен метод: колкото по-малко имунизирани има, толкоз по-малко са и пробивите - както и противоположното. Формулирано още по-ясно: когато 100% от хората са имунизирани, тогава 100% ще са и имунизираните измежду пациентите с ковид в болничното заведение. Но следователно техният брой щеше да е доста по-нисък, в сравнение с е в този момент.

На фона на растящите цифри в Германия експертите упорито предлагат бустерна имунизация, изключително в групата на най-застрашените. Вирусологът Оливер Кеплер споделя пред организация ДПА, че четири месеца след втората доза ваксина имунитетът - най-много при по-възрастните хора - понижава по-бързо от предстоящото. Друга причина за така наречен „ имунизационни пробиви “: измежду имунизираните има доста хора, които имат вяра, че са изцяло предпазени - и по тази причина стават непредпазливи.

До края на годината в Германия би трябвало да се форсира темпото на имунизации, в това число и посредством всеобщо предложение в супермаркетите, във компаниите и в специфични имунизационни центрове. Защото в страната има още 18 милиона неимунизирани без да се броят децата под 12-годишна възраст. Досега изцяло имунизирани са 67% от популацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР