Учените, които изследват еволюционния произход на езика, са регистрирали вокална

...
Учените, които изследват еволюционния произход на езика, са регистрирали вокална
Коментари Харесай

Изследване: Шимпанзетата използват сложна гласова комуникация

Учените, които изследват еволюционния генезис на езика, са записали вокална информационна система измежду шимпанзетата в дивата природа, която е по-сложна и структурирана, в сравнение с бе известно до момента, заяви Ройтерс.

Тя се отличава с над 10 типа звуци, комбинирани в стотици разнообразни последователности.

Изследователите са създали повече от 4800 записа на звуци , издавани от членовете на три групи шимпанзета, които населяват Национален парк Таи в Кот д'Ивоар - една от последните огромни остарели тропически гори в Западна Африка, богата на растителни и скотски типове.

Шимпанзетата, които дружно с братовчедите си от типа бонобо, са най-близките генетично живи роднини на индивида, са интелигентни и мощно обществени маймуни, които основават и употребяват оръдия на труда и могат да бъдат подготвени на основите на жестомимичния език на хората.
Учените от дълго време знаят, че шимпанзетата употребяват разнообразни звуци в дивата природа, само че новото проучване предлага детайлно изследване на тази връзка на представителите на типа.

" Това не е език, само че е измежду най-сложните форми на връзка, описвани при животни ", сподели поведенческият еколог Седрик Жирар-Бюто от Френския институт за когнитивни науки и началник на проучването.
Резултатите са оповестени от профилираното издание " Камюникейшънс байолъджи ".
/ХТ/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР