Ученик от видинската математическа гимназия е освободен от учебни часове,

...
Ученик от видинската математическа гимназия е освободен от учебни часове,
Коментари Харесай

Ученик от Видин е насочен за преглед след пътуване в Тайланд

Ученик от видинската математическа гимназия е освободен от образователни часове, защото се върнал с родителите си от отмора в Тайланд и ориентиран от учебния доктор за обзор при персоналния доктор, съобщи БНР.

Директорът на гимназията Румяна Петрова увери, че няма мотив за терзания. От учебното заведение са взети всички защитни ограничения по случая.

" Детето е отстранено единствено за един ден, до момента в който получим отговор от РЗИ какво да се направи. От тук насетне РЗИ поема надзор върху предварителната защита на това дете. Да не се тормозят, да се извърнат към персоналния доктор да бъдат следени при някаква симптоматика. За всеки случай аз го отстраних през днешния ден, до момента в който РЗИ ни даде отговор, и от на следващия ден детето ще си бъде още веднъж на учебно заведение. По-добре предварителна защита, в сравнение с заплаха ", сподели още тя.

Пристигащите от Тайланд не са в листата за наблюдаване и надзор, разяснява обстановката доктор Пепа Цветанова - шеф на Дирекция " Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия във Видин.

В заповед на здравния министър от 3-ти февруари тази година е посочено, че единствено на лицата, завърнали се от Китай, се ползва здравно наблюдаване и съответни здравни ограничения. " В заповедта е представена Китайската национална република ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР