Учени във Великобритания съветват да се засилват мерките като носене

...
Учени във Великобритания съветват да се засилват мерките като носене
Коментари Харесай

Призив за носене на маски и спазване на дистанция във Великобритания

Учени във Англия поучават да се ускоряват ограниченията като носене на маски и съблюдаване на обществена отдалеченост с облекчаването на локдауна, с цел да се държи вируса под надзор.

От през вчерашния ден отпадна наредбата за оставане по домовете и могат да се събират до 6 души на едно място навън, а това в композиция с хубавото време тормози учените, че ще има нарушение на разпоредбите.

Учени от университетите в Кеймбридж и Ливърпул са създали модел въз основата на математически уравнения, който демонстрира по какъв начин се популяризира Covid-19 при разнообразни сюжети.

В обявата на учените в списание „ Royal Society Interface “ се показва, че ограниченията за надзор се разделят на „ пространствени “ и „ непространствени “.

Сред „ непространствените “ са носенето на маски, миенето на ръцете и обществената отдалеченост, а в „ пространствените “ попадат локдауна и рестриктивните мерки за пътешестване на огромни дистанции.

Заключението е, че намаляването на „ пространствения надзор “ без по едно и също време с това да се усилва „ непространствения надзор “ води неизбежно до нарастване на разпространението на болестта.

Авторът на изследването лекар Йевхен Супруненко е представен да споделя, че ограничения като носенето на маски паралелно с всеобщото имунизиране ще докара до по-бързото прекъсване на пандемията и надлежно до отбягване на евентуален нов локдаун.

Доктор Стивън Корнел добавя, че ограничения като локдауна може и да имат по-голям резултат, само че маските и обществената отдалеченост са доста по-евтин метод за понижаване на риска от разпространяване на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР