Учени увериха, че консумацията на яйца не предизвиква сърдечни заболявания,

...
Учени увериха, че консумацията на яйца не предизвиква сърдечни заболявания,
Коментари Харесай

Едно яйце дневно ни пази от инсулт

Учени увериха, че потреблението на яйца не провокира сърдечни болести, въпреки че е необятно публикувано таман противоположното мнение, заяви Българска телеграфна агенция като цитира Лайф.

Взаимовръзка сред потреблението на яйца и сърдечните заболявания не е открита.

Освен това е установено, че потреблението на едно яйце на ден понижава риска от инсулт.

До тези изводи стигнаха експерти от фирмите " Епидстат " и " Ди Ел Дабъл Ю консълтинг сървисис " през 2016 година През 2017 година техни сътрудници обаче написаха рекомендации за здравословно хранене, в които се споделя, че яйцата са нездравословни за здравето, тъй като покачват равнището на холестерола.

Сега публицисти от сп. " Фокус " взеха решение да вземат мнението на кардиолози, с цел да бъде решен разногласието. Те разясниха, че в случай че огромна част от порцията включва плодове, зеленчуци или съдържащи ги артикули, яйцата не са свързани със сериозен риск от повишение равнището на холестерола. По мнението на кардиолозите, единна позиция по отношение на потреблението на яйца въпреки всичко не може да има. Те напомнят, че здравословното хранене не е основен фактор, понижаващ риска от сърдечни заболявания.

Специалистите са уверени, че отказването от цигарите и по-голямата физическа интензивност са с по-значим резултат. Важна роля има и генетичното влечение.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР