Учени твърдят, че са разгадали вековната тайна, и са установили

...
Учени твърдят, че са разгадали вековната тайна, и са установили
Коментари Харесай

Необичайни явления потапят кораби и самолети в Бермудския триъгълник

Учени настояват, че са разгадали вековната загадка, и са открили за какво някои кораби и самолети изчезват в Бермудския триъгълник – в сектора от океана с повърхност 500 000 кв. километра сред Флорида, Пуерто Рико и Бермудските острови.

Резки и сурови метеорологични феномени може да носят отговорност за загадъчните изгубвания, оповестява yournewswire.com. Шестоъгълни облаци над региона допускат съществуването на убийствени въздушни бомби, въздушни гърмежи, които се врязват в Атлантическия океан и се популяризират в близост.

Те могат да основават ветрове със скорост 170 благи в час и солидни талази, способни да смъкват самолети и да потопят кораби. Експертите за първи път са разкрили шестоъгълни облаци – доста рядко облачно образувание, в Северно море, недалече от Англия.

Д-р Стив Милър, метеоролог в университета на Колорадо, споделя пред тв Science: „ По принцип не виждате облаци с прави краища. През множеството време облаците се явяват инцидентни в тяхното систематизиране. “

С помощта на радиолокационни измерителни спътници учените са разкрили какво се случва под облаците, да вземем за пример, че ветровете на равнището на морето са достигали съвсем 170 благи в час. Те са били в действителност задоволително мощни, с цел да генерират талази с височина над 45 фута, а те като „ въздушни бомби “ са се стоварвали в океана.

Изследователите означават също, че едни и същи облаци се появили над западния завършек на Бермудския триъгълник, същите тези облаци били още по-големи, в рамките на 20 до 55 благи, над Бермудския триъгълник.

Метеорологът Ранди Сървени (Randy Cerveny) изяснява какъв брой мощен може да бъде вятърът от облаците: „ Тези видове облаци с шестоъгълна форма над океана, в действителност се явяват въздушни бомби. Те образуват микро прояви и основават въздушни гърмежи, които протичат от долната част на облака, а по-късно удрят в океана, след което основават талази, които от време на време може да са с доста огромен размер. “

В резултат от микропорива вятърът от гърмежа може да се популяризира в близост със скорост 170 благи в час – повече от задоволително, с цел да преобърне транспортен съд и да смъкна аероплан.

Най-голямата загуба е записана през 1945 година, когато пет торпедоносеца Avenger на Военноморски сили на Съединени американски щати, изпълняващи автобуси от Форд Лодърдейл, щата Флорида, към остров Бимини, в никакъв случай повече не се появили, откакто 14 души на борда изпращат известие, че компасите им са престанали да работят.

Трите избавителни самолета също изчезват, а тайната на Бермудския триъгълник се разисква доста епохи. Доскоро специалистите твърдяха, че причина за тайнствените изгубвания в региона може да са газови гърмежи.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР