Учени спешно проучват подсказки, че новият щам на коронавируса се

...
Учени спешно проучват подсказки, че новият щам на коронавируса се
Коментари Харесай

Новият щам на COVID-19 можел по-лесно да заразява деца

Учени незабавно изследват подсказки, че новият вариант на ковид се популяризира по-лесно при децата.

Ако бъде потвърдено, това може да стане причина за " забележителен дял " от увеличението на предаването на ковид, акцентират учените.

Твърдението идва от членове на английската държавна консултативна група за нови и зараждащи респираторни вирусни закани (Nervtag).

Вчера английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че желае да отвори учебните заведения през януари, " в случай че е допустимо ".

Няма догатки, че новият вид на вируса съставлява по-голяма опасност за здравето на децата.

Децата съвсем универсално отхвърлят вируса, само че новият вариант може да промени ролята, която те и учебните заведения играят за разпространяването на вируса.

По-ранните варианти на ковид са били по-трудни за заразяване на деца, в сравнение с възрастни.

Едно от обясненията е, че децата имат по-малко от порталите (ACE2 рецептора), които вирусът употребява, с цел да влезе в клетките на нашето тяло.

Проф. Уенди Баркли от Nervtag и Имперския лицей в Лондон сподели, че разновидностите на вируса наподобява улесняват прекосяването през порталите, които са били там.

Тя сподели, че това може да сложи децата на " по-равни условия " с възрастните, защото вирусът е " по-малко инхибиран " при децата.

Проф. Barclay сподели: " Следователно децата са еднообразно податливи, може би, на този вирус, както и възрастните, и затова, като се имат поради техните модели на разбъркване, бихте очаквали да видите повече деца да бъдат инфектирани. "

Работата по разбирането на новия вид се прави със светкавична скорост и към момента има доста неустановеност.

Сега се счита, че новият вид се популяризира с 50% до 70% по-бързо от другите форми на вируса.

Ранният разбор на това по какъв начин и къде се популяризира също е дал " подмятания, че има по-голяма податливост към заразяване на деца ", съгласно проф. Нийл Фъргюсън от Центъра за световен разбор на инфекциозните болести на MRC, който също седи в Nervtag.

Той акцентира, че връзката към момента се проверява и към момента не е потвърдена.

" Ако беше правилно, това може да изясни забележителна част, може би даже по-голямата част от увеличеното предаване ", добави той.

Данните не престават да бъдат оценени, само че се счита, че разновидността е траял да се популяризира даже по време на блокирането през ноември.

R-числото - междинният брой хора, на които всеки инфектиран човек предава вируса - за този вид по време на строгите ограничавания е оценено на 1,2, което значи, че случаите се усилват.

В същото време цифрата R е 0,8 за останалите форми на вируса по време на блокиране и те понижават.

Проф. Фъргюсън съобщи, че чака броят на инфекциите да спадне, защото учебните заведения се затварят и хората се прегръщат за Коледа.

И добави: " Истинският въпрос тогава е - до каква степен можем да смекчим ограниченията през новата година и въпреки всичко да запазим контрола? "

Премиерът Борис Джонсън сподели: " Искаме, в случай че е допустимо, да върнем учебните заведения по стъпки при започване на януари, по метода, по който сме показали.

" Но явно най-често срещаното рационално нещо е да следвате пътя на епидемията и, както показахме предходната събота, да държим нещата под непрестанен обзор. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР