Учени съобщиха за първия случай, когато лекарство против рак на

...
Учени съобщиха за първия случай, когато лекарство против рак на
Коментари Харесай

Лекарство против рак помага за лечението на СПИН

Учени оповестиха за първия случай, когато лекарство срещу рак на белия дроб " фрапантно и непрекъснато понижава " инфектираните с вируса на СПИН кафези, които не могат за се лекуват с стандартните средства, оповестява Индипендънт.

Вестникът цитира здравното издание Annals of Oncology journal . Новината идва в Световния ден за битка със СПИН.

Обяснен е казусът с 51-годишен HIV-позитивен пациент, който получил лекарство за битка с рак на белия дроб. Учените считат, че това е забележителна стъпка напред в битката с " Чумата на 20-ти век ".

Лекарството Nivolumab като че ли може да нападна " латентните резервоари " за HIV-позитивни кафези , които пречат вируса да бъде погубен в тялото. Точно поради това, до момента се изискваше дългогодишно лекуване.

Авторите на проучването признават, че усъвършенстване има единствено в един от 50-те пациенти , на които е направено пробното лекуване . Екипът провел проучването е на проф. Жан-Филип Спано , началник на онкологията в парижката болница " Птие-Салпетрие ".

" Досега се смяташе, само че без да е експериментирано, че инхибитори на имунни контролни точки като Nivolumab могат да разсънят спящите HIV-позитивни кафези и в това време имунната отбрана срещу вируса ", споделя той.

HIV заразява белите кръвни телца, което провокира имунен отговор на тялото и по този начин понижава тяхната дарба да се борят с инфекцията. Досегашните лекарства не можеха да се оправят със спящите резервоари на инфектирани кръвни кафези в костния мозък и самия мозък. Тяхното съществуване поддържаше заболяването.

Новият способ дава очаквания, че може да промени това. /Марица.бг

Редакция и привод Росен САРЪМОВ

тагове лекарство рак спин
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР