Учени с апокалиптична прогноза. Силни магнитни бури ще нарушат комуникациите

...
Учени с апокалиптична прогноза. Силни магнитни бури ще нарушат комуникациите
Коментари Харесай

Апокалиптична прогноза: Ще има ли сериозни магнитни бури през 2024 г.

У чени с апокалиптична прогноза. Силни магнитни стихии ще нарушат връзките и са способни да спрат интернет в продължение на седмици през 2024 година, предаде .

Геофизикът Петя Трифонова разяснява, че в основата на прогнозата стоят 11-годишни слънчеви цикли. " В момента ние се намираме в 25-ия безоблачен цикъл, който стартира през декември 2019-та година. Те се повтарят през 11 години и са в възходяща фаза. Когато слънчевата интензивност нараства, имат най-много и по-късно слънчевата интензивност понижава. В момента се приближаваме към слънчевия най-много, който се чака да настъпи сред 2025 и 2026 година Това значи, че тогава се чака да има максимален брой дейни райони на Слънцето. Така е по-вероятно някой от тях да изригне и да аргументи магнитна стихия на Земята ", изясни тя.

По думите ѝ една същинска прогноза за магнитна стихия може да се направи в границите на 3 дни. " Това е времето, в което ще забележим, че слънцето е изригнало. Всичко друго, отвън тази 3-дневна прогноза, е просто догадка, която е с доста дребна възможност и меродавност да се случи. Така че съгласно мен е напълно безпричинно да приказваме за това, че през 2024-та ни предстоят рискови събития ", уточни геофизикът. 

Повече гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР