Учени разкриват молекулярния механизъм на цитокиновата буря, предизвикана от новия

...
Учени разкриват молекулярния механизъм на цитокиновата буря, предизвикана от новия
Коментари Харесай

Разкриват молекулярния механизъм на цитокиновата буря, предизвикана от SARS-CoV-2

Учени разкриват молекулярния механизъм на цитокиновата стихия, провокирана от новия ковид, заяви електронното издание „ Медикъл експрес “, представено от Българска телеграфна агенция.

През последните четири години патогенът, виновен за Коронавирус -19 - SARS-CoV-2, болести над 770 милиона души и аргументи гибелта на повече от 6,9 милиона души по света. Вирусът води до производството на разнообразни цитокини, което е в основата на цитокиновата стихия. Тя се оказва сериозен фактор, способствуващ за смъртността на пациентите с Коронавирус. Точните механизми, посредством които SARS-CoV-2 провокира цитокинова стихия, не са известни.

За да отговори на този въпрос, проучвателен екип, управителен от проф. Сюе Юанчао от Института по биофизика на Китайската академия на науките, основава профил на взаимоотношенията сред РНК на SARS-CoV-2 и РНК на гостоприемника на вируса.

Проучването, оповестено в Molecular Cell, за първи път разкрива молекулярните тънкости на метода, по който РНК на SARS-CoV-2 взаимодейства с иРНК на гостоприемника, като провокира цитокиновата стихия.

Това проучване освен хвърля светлина върху тези процеси, само че и способства за създаването на нови тактики за битка с Коронавирус, означават учените.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР