Учени откриха фосилизирана динозавърска следа на около 200 милиона години

...
Учени откриха фосилизирана динозавърска следа на около 200 милиона години
Коментари Харесай

Откриха динозавърска следа на 200 милиона години в Антарктида

Учени откриха фосилизирана динозавърска диря на към 200 милиона години по време на експедиция в Антарктида, оповестява Българска телеграфна агенция.

Находката е отпечатък с размери на човешка ръка от животно от групата на архозаврите, оповести Германският федерален институт за геонауки и естествени запаси в Хановер. За какъв тъкмо тип динозаври става дума към този момент не е ясно.

Специалистите попаднали на отпечатъка през януари 2016 година в северната част на Земя Виктория в Антарктида, само че едвам в този момент резултатите от проучването им са оповестени в Polar Research.

"Динозавърски кости бяха открити в южната част на Земя Виктория, само че в северната й част не намерихме даже зъб - разясни ръководителят на експедицията Андреас Леуфер. - Това бе изненадващо за нас. "

Освен това били открити фосилизирани остатъци от дървета на към 1700 км от южния полюс. "Това демонстрира, че преди към 200 милиона години Антарктида не е била мразовит континент, какъвто е през днешния ден ", означиха учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР