Учени от университета в Саутхемптън публикуваха данни от проучване, което

...
Учени от университета в Саутхемптън публикуваха данни от проучване, което
Коментари Харесай

Британски учени: Кафето предпазва от чернодробни заболявания



Учени от университета в Саутхемптън разгласиха данни от изследване, което заключава, че пиенето на кафе може да понижи риска от хронични болести на черния дроб.

Кафето е част от рутинното ежедневие на милиони по света, тъй че новината, че потреблението на освежаващата напитка може да защищава от чернодробни болести несъмнено е добра.

Благотворителната организация British Liver Trust показва, че хроничните чернодробни болести са огромен проблем в международен мащаб. Те са на трето място като причинители на преждевременна гибел във Англия, като смъртните случаи са се нараснали с 400% от 1970 година насам.

Един от създателите на изследването професор Пол Родерик съобщи, че то удостоверява, че кафето защищава против острите чернодробни болести. Той заяви, че това е доста задълбочено изследване измежду близо 500 000 души на възраст от 40 до 69 години в границите на 11 години.

Анализът демонстрира, че откакто се вземат поради фактори като тегло, консумация на алкохол и пушене, при тези, които пият кафе, самостоятелни какво и в какви количества, рискът от насърчаване на хронични чернодробни болести е 20% по-малък от тези, които не употребяват кафе. Освен това рискът да умрат от хронични чернодробни болести при пиещите кафе е 49% по-малък от непиещите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР