Учени от Университета в Нов Южен Уелс посочиха три възрасти,

...
Учени от Университета в Нов Южен Уелс посочиха три възрасти,
Коментари Харесай

Трите най-опасни възрасти за употреба на алкохол

Учени от Университета в Нов Южен Уелс показаха три възрасти, при които използването на алкохол е най-опасна. Те разгласиха своята публикация в " The British Medical Journal ", предава БГНЕС.
По време на изследването учените откриха, че даже умерената консумация на алкохол може да докара до увреждане на мозъка и спомагателни последствия.
„ Наличните доказателства свидетелстват за три интервала на динамични мозъчни промени, които може да са изключително чувствителни към невротоксичните резултати на алкохола “, се споделя в проучването, ръководено от Луиз Мютън.
Като първа рискова възраст за приложимост на алкохол учените са показали интервала на престоя в утробата. Пиенето на алкохол по време на бременност може да докара до понижаване на размера на мозъка и когнитивно увреждане на плода.
Освен това, както акцентират учените, даже ниската и умерена консумация на алкохолни питиета от майката може да докара до психически и поведенчески разстройства при нероденото дете.
Втората рискова възраст е от 15 до 19 години. Авторите на проучването предизвестяват, че използването на алкохол при юноши ги заплашва с понижаване на размера на неокортекса и функционалната съгласуваност, нарушено развиване на бялото вещество в мозъка и леки до умерени дефицити в разнообразни когнитивни функционалности.
Третата възраст е старостта. За възрастните хора пиенето ги излага на риск от деменция.
„ Разстройствата, свързани с използването на алкохол, са най-силните рискови фактори за всички типове деменция “, се споделя в публикацията.
Учените акцентират, че даже умереният банкет на алкохол е рисков.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР