Учени от университета A&M в Тексас идентифицираха вариант на новия

...
Учени от университета A&M в Тексас идентифицираха вариант на новия
Коментари Харесай

Откриха нов вариант на вируса, който е устойчив на антитела

Учени от университета A&M в Тексас идентифицираха вид на новия ковид, който е евентуално резистентен на антитела, оповестиха от образователното заведение, съобщи организация БГНЕС. Щамът BV-1 е открит при лице с леки признаци на COVID-19.

По време на лабораторни проби проучванията посочили, че „ няколко обезвреждащи антитела са неефективни при управлението на други разновидности със същите генетични маркери като BV-1 “, споделят от университета. „ За момента не сме наясно с цялостните характерности на този вид, само че той има композиция от разновидности, сходни на други значими разновидности, изискващи на интернационално съобщение “, сподели основният вирусолог на Глобалния здравен проучвателен комплекс (GHRC) Бен Нойман. Този вид комбинира генетични маркери, свързани независимо с бързо разпространяване, тежко боледуване и висока резистентност към обезвреждащи антитела, изясни ученият.

Той добави, че към този момент не са откривани други случаи на този вид, нито пък вирусът е бил отглеждан или тестван по някакъв метод. Информацията се базира само на разбора на генетичната поредност, изработен в лаборатория. Генетичният състав на варианта BV-1 е съпоставим с истинския вид, открит през септември във Англия. Над 30 страни са разпознали случаи на английския вид на ковид, който е по-силно инфектиран от истинския вирусен вариант, настояват учените. Лицето с позитивен тест за новия вид на ковид е студент в Texas A&M. Ръководството на образователното заведение е предизвестено за резултата от теста.

Студентът през март е имал леки признаци, сходни на простуда, и съгласно университета; положението му не се е влошило с течение на времето. В светлината на откритието откривателите на A&M от Тексас изпратиха своите констатации както до центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Атланта, по този начин и до GISAID - научна самодейност със седалище в Мюнхен, ориентирана към шерване на информация за новия ковид сред учени от целия свят. Изследователите от Тексас A&M имат намерение да разширят своите проучвания, с цел да дефинират дали има още разновидности измежду студентите. Това ще включва разглеждане на вероятни асимптомни случаи на болестта в региона на кампуса. „ Секвенцията оказва помощ да се обезпечи система за ранно предизвестие за нови разновидности “, сподели Нойман. Въпреки че към момента не можем да разберем цялостното значение на разновидността BV-1, съществуването му акцентира нуждата от строго наблюдаване и геномни проби, в това число измежду младежи без признаци или единствено с леки признаци, съобщи Нойман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР