Учени от САЩ предупредиха, че топящите се ледници в Антарктика

...
Учени от САЩ предупредиха, че топящите се ледници в Антарктика
Коментари Харесай

Учени в САЩ: Неизбежен катаклизъм очаква градове като Ню Йорк и Шанхай

Учени от Съединени американски щати предизвестиха, че топящите се ледници в Антарктика ще слагат под въпрос съществуването на крайбрежни градове като Ню Йорк и Шанхай. За това написа Phys.org.
С повишението на температурата на планетата арктическият лед стартира да се топи. Той директно визира живота на хората. Антарктида обаче е не по-малко рискова за човечеството. В този район има задоволително лед, с цел да провокира с 60 метра вследствие на световното стопляне, споделят специалисти.
 Разкриха незнайно до момента всеобщо земно избиване Разкриха незнайно до момента всеобщо земно избиване
Освен злополуката, умъртвила динозаврите на Земята, 4 други всеобщи изгубвания на живи организми са открити от учените до момента. Но не щеш ли в...
„ Вече виждаме първите признаци на този проблем “, се споделя в публикацията.
Според последните проучвания, топенето на ледника може да излезе отвън надзор единствено за няколко десетилетия. При това намаляването на парниковите газове и софтуерният напредък най-вероятно няма да предотвратят злополука, споделят учените.
При сегашните темпове на излъчвания на парникови газове антарктическият мразовит пласт ще премине сериозния предел на размразяване до към 2060 година Повишаването на равнището на международния океан ще доближи такива измерения, които ще станат необратими във времевия мащаб на човешкото битие. от въглероден диоксид към този миг няма да може да спре този развой и до 2100 година равнището на водата ще се увеличи 10 пъти по-бързо от днешното, обобщават специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР