Учени от Норвегия, Великобритания, САЩ и Германия установиха, че отстраняването

...
Учени от Норвегия, Великобритания, САЩ и Германия установиха, че отстраняването
Коментари Харесай

Чистият въздух се оказа опасен за човечеството

Учени от Норвегия, Англия, Съединени американски щати и Германия откриха, че отстраняването на замърсителите от въздуха може да усили световното стопляне , заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки " Лента ".

Били основани модели на четири сюжета за световните климатични промени. Моделите имитирали следствията от изгубването на аерозоли (сулфати и сажди). Оказало се, че замърсителите блокират част от достигащата до Земята слънчева радиация. При днешното равнище на въглеродния диоксид в атмосферата отстраняването им ще усили парниковия резултат, когато тя гълтам повече топлинна сила.

В резултат междинната температура на атмосферата ще се увеличи с 0,5-1,1 градуса Целзий. Това ще докара до внезапно увеличение на сушите и наводненията.

Някои експерти оферират да се употребяват аерозоли, с цел да се предотврати покачването на световните температури. Резултатите от проучването обаче демонстрират, че при внезапно преустановяване на изхвърлянето на сажди и други частици в атмосферата сходен способ на геоинженерството може да докара до по-бързо стопляне.

Специалистите означават, че във всеки случай климатичните промени ще провокират огромни наводнения, смъртоносни горещини, студове и други естествени бедствия.

Въз основа на резултатите от друго проучване, оповестени през август м.г., климатолози предсказаха гибелта на милиони хора поради рискови климатични условия, в това число горещини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР