Учени от Мелбърн получиха ново доказателство, че апендиксът, който често

...
Учени от Мелбърн получиха ново доказателство, че апендиксът, който често
Коментари Харесай

Апендиксът има решаващо значение за храносмилането

Учени от Мелбърн получиха ново доказателство, че апендиксът, който постоянно се отстранява като непотребен, може да има решаващо значение за пълноценното действие на храносмилателната система.

Изследователи от института „ Уолтър и Елиза Хол “ са открили, че група имунни кафези работи взаимно с апендикса за отбрана на стомашно-чревния тракт от инфекции.

Те действат координирано по време на хранителни отравяния и други бактериални инфекции, а също по този начин оказват помощ да се укрепи имунната система при заболели от рак.

„ Много е известна концепцията, че апендиксът е непотребен тумор – споделя водещият откривател проф. Габриела Белз. – Но евентуално ще се наложи да преразгледаме ролята на апендикса за нашето здраве “.

Водещият откривател проф. Габриела Белз. © Supplied

По думите ѝ хирурзите към този момент са престанали безсистемно да остраняват апендикса, като прибягват до интервенция при по-сериозни случаи на апандисит.

Новото проучване е открило, че вродените лимфоидни кафези защищават апандисита от нездравословните бактерии.

Това разрешава на този незначителен орган да служи в качеството на леговище за „ положителните “ бактерии, които могат наново да заселят стомашно-чревния тракт и да възстановят здравето на храносмилателната система.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР