Учени от Института по цитология на Руската академия на науките

...
Учени от Института по цитология на Руската академия на науките
Коментари Харесай

ОТКРИТИЕ: Черният пипер блокира разпространението на COVID-19

Учени от Института по цитология на Руската академия на науките " Луи Пастьор " откриха, че веществото пиперин в черния пипер може да блокира разпространяването на COVID-19, а резултатите от проучването им са оповестени в списание Biomedicines.

Олга Остроумова, основен теоретичен помощник в Института и член на Руската академия на науките изясни, че един от методите за понижаване на разпространяването на ковид е основаването на медикаменти, които блокират протеините на повърхността на човешката клетка, към които се прикрепя заразен сътрудник за по-нататъшно навлизане.

В същото време непрекъснато и бързо мутира. Това води до обстоятелството, че протеините, посредством които вирусът навлиза в клетките, могат непрекъснато да се трансформират и с течение на времето такива медикаменти губят своята успеваемост.

Ето за какво съветски учени взеха решение да изследват субстанции, които могат да блокират не взаимоотношението с протеини, а сливането на липидните мембрани на човешките кафези и ковид - това е причина за навлизане на вируса в клетката, изясни експертът.

" За това са употребявани растителни алкалоиди. Например най-ефективното съединяване – пиперинът, което се съдържа в черния пипер, от дълго време се употребява в биоактивни добавки за разнообразни медицински цели ", сподели Остроумова.

За опита са определени 20 разнообразни алкалоида. При тестване върху модели на вирусни и клетъчни мембрани в наличието на откъс от протеина на коронавирусната зараза, който е виновен за сливането, пиперинът сподели най-голяма успеваемост.

Изследователите стигнаха до заключението, че пиперинът трансформира свойствата на вирусната липидна обвивка. В резултат на това вирусът губи способността си да се слива с мембраните на човешките кафези и не може да проникне в тях, като по този метод се стопира разпространяването на COVID-19.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР