Учени от Финландския университет са открили четири основни симптома, които

...
Учени от Финландския университет са открили четири основни симптома, които
Коментари Харесай

Teзи сигнали издават, че ще се разболеете от Паркинсон

Учени от Финландския университет са разкрили четири съществени признака, които могат да бъдат симптом за съществуването на заболяването на Паркинсон. Финландските специалисти разгласяват резултатите от изследване, потвърждаващо, че използването на антибиотици може да повлияе на появяването на заболяването на Паркинсон няколко години преди проявата на присъщите му признаци.
Според учените запекът, възпалителното заболяване на червата и неприятно храносмилане, които се появяват по отношение на приема на антибиотици, демонстрират нараснал риск от развиване на Паркинсон.

Загуба на миризма
Повечето хора, които са диагностицирани с заболяването на Паркинсон, постоянно си спомнят, че са имали съществени промени в обонянието си. Често болните даже не можели да разпознаят острата миризма на чесън.

Нервни нощи
Учени откриха, че има избран медицински проблем, обвързван с нарушаване във етапа на REM. Подобно нарушаване се демонстрира като извънредно разтревожен сън - хората могат да стенат и да крещят в съня си, да се втурнат в леглото, да паднат от леглото, от време на време даже да наранят себе си или спящия си сътрудник.
Интересен факт е, че при събуждането страдащите от заболяване въобще не помнят това. Сънищата на такива хора постоянно са смущаващи и неприятни.
Наличието на нарушаване на съня също демонстрира нараснал риск от заболяването на Паркинсон. Ако се появи при възрастен, заболяването може да се развие в границите на 10 години по-късно.

Тревожност и меланхолия
Повишената тревога и постоянно зараждащата меланхолия са един от най-големите проблеми, за които оповестяват хората с заболяването на Паркинсон. Много от тези пациенти споделят, че за тях умствените промени са станали даже по-труден тест от измененията във физическата интензивност. Учените допускат, че това може да се дължи на смяна в салдото на химическата интензивност в човешкия мозък.

Други признаци на заболяването на Паркинсон:
- мускулна скованост;
- треперещи ръце;
- постоянна болка;
- умора;
- прекалено изпотяване;
- сънливост;
- проблеми с речта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР