Учени от Чикагския университет и университета на Охайо установиха, че

...
Учени от Чикагския университет и университета на Охайо установиха, че
Коментари Харесай

Откриха най-добрия начин за ядене на пуканки

Учени от Чикагския университет и университета на Охайо откриха, че потреблението на пръчици за хранене предотвратява така наречен хедонистично приспобяване, което понижава удоволствието при потреблението на пуканки и други храни, заяви Лента.

Изследването обхванало 68 доброволци, на които било препоръчано да изядат порция пуканки. Половината участници консумирали пуканки по нормалния метод - с ръце слагали пуканки в устите си, до момента в който останалите употребявали за задачата дървени пръчици. Оказало се, че участниците във втората група по-дълго се наслаждавали на потреблението на пуканки. Обяснението е, че те несъзнателно обръщали внимание на всяка пуканка и това асъдействало за по-голямото наслаждение.

В различен опит взели участие 300 души, които трябвало да употребяват разнообразни способи за пиянство на вода, да вземем за пример от разнообразни съдове.

Една трета от участниците пили вода по нормалния метод, втората трета - по различен метод, а последната група прибягнала по едно и също време до няколко метода. В първите две групи удоволствието намаляло, а в третата останало на едно и също ниво.

При хедонистичното пригаждане се стига до връщане към предходно прочувствено положение, без значение дали става дума за положително или отрицателно събитие.

Главна роля играе приспособяването към добити движимости, нови места и промени в метода на живот, които към този момент се преглеждат като норма. В подобен случай човек си слага нови цели, чието реализиране провокира чувство за благополучие.

Резултатите от проучванията са качени на уеб страницата MedicalXpress.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР