Учени обявиха, че съдържащите захар продукти значително намаляват продължителността на

...
Учени обявиха, че съдържащите захар продукти значително намаляват продължителността на
Коментари Харесай

Учени призоваха да се откажем от консумацията на захар

Учени оповестиха, че съдържащите захар артикули доста понижават продължителността на живота и провокират десетки труднолечими болести, оповестява Лайф.

Австралийски учени, диетолози и медици считат, че захарта може да се трансформира в главен проблем за човешкото здраве, изпреварвайки канцерогените и солта. Намалената консумация на съдържащи захар артикули ще разреши освен да се стопят непотребните килограми, само че и ще усъвършенства доста здравето - в множеството случаи отводът от захарта води и до отвод от нездравословните за здравето подсладители. Консумацията на захар е съпоставена с използването на огромни дози токсични субстанции, които незабележимо утежняват здравето, добавя Българска телеграфна агенция.

Учените са на мнение, че до 35 % от ежедневния банкет на калории човек може да получи от нездравословни за здравето артикули, огромна част от които може да са с неестествен генезис. В рисковата група попадат безалкохолните газирани питиета, шоколадът, йогурти и сладкиши, в чието произвеждане все по-често се употребяват заместители на естествени артикули.

Учените обаче предизвестяват, че неочакваното отричане от захарта може да стресира организма.

Било изяснено, че в 58 % от случаите прекосяването към строга диета може да докара до съществени стомашни разстройства. При това лактозата в млякото е най-безопасният въглехидрат и може умерено да се употребява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР