Учени и технолози от Масачузетския технологичен институт (MIT), Университета на

...
Учени и технолози от Масачузетския технологичен институт (MIT), Университета на
Коментари Харесай

Технолозите от MIT и Samsung създадоха камера, която вижда през стени

Учени и технолози от Масачузетския софтуерен институт (MIT), Университета на Минесота и Samsung сътвориха нова терахерцова камера, способна да улавя терагерцова радиация при стайна температура. Разработката е разказана в детайли на формалния уебсайт на MIT. Терагерц (THz) е единица за премерване на честотата, която е равна на 1 трилион херца (1012 Hz). Обикновено се отнася до честотата на електромагнитната вълна, която е част от електромагнитния набор, незабележим с просто око, който се намира сред микровълновата и инфрачервената област. Т-лъчите са образец за характерна част от спектъра в избраната от ITU диапазон и варират от 0, 3 до 3 THz, което намира полза в астрономията.

Изследователите означават, че актуалните терагерцови датчици са прекомерно обемисти, скъпи и също така работят единствено при криогенни температури. Новият първообраз е кадърен да работи при обикновено стайно и базово налягане. Това е допустимо с помощта на технологията на квантовите точки, употребена при основаването на екрани и тв приемници от Samsung.

Това значи, че в бъдеще ще има компактни сканиращи устройства, които могат безусловно да „ виждат през стени “. Освен това цената им ще бъде много естествена по отношение на съществуващите терагерцови камери. Според учените сходно развиване ще разкрие нови благоприятни условия пред човечеството в региона на сигурността, контрола в производството и други промишлености.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР