Учебната година за първокласниците от бургаското училище Елин Пелин“ започна

...
Учебната година за първокласниците от бургаското училище Елин Пелин“ започна
Коментари Харесай

Децата да ходят повече пеша и с велосипеди за по-добър живот в града

Учебната година за първокласниците от бургаското учебно заведение „ Елин Пелин “ стартира с викторина. Тя бе отдадена на методите, по които най-малките поданици на града да се придвижват от вкъщи до учебно заведение и в други направления, свързани с новите им отговорности.
По този метод Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас отбелязва Европейската седмица на подвижността. В самодейността се включват и чиновници от бранш „ Пътна полиция “, Сдружение „ SOS – ПТП “ и Инспектор „ Хитами “,които по наличен метод ще покажат на децата по какъв начин да пресичат улиците, да карат безвредно колела, да упорстват родителите да им поставят колан, когато пътуват в автомобил.
В спортните надпревари на тематика сигурност ще се включат и от детска градина „ Звездица-Зорница “, учебните заведения „ Антон Страшимиров " и „ Михаил Лъкатник. Всяка самодейност е съпроводена от лекция и викторина, от които децата научават разпоредбите, които би трябвало да съблюдават на пътя.
Европейската седмица на подвижността е отдадена на устойчивата градска подвижност и е подкрепена от Европейската комисия. Началото е обещано през 2002 година, и оттогава въздействието на Европейската седмица на подвижността непрестанно нараства. Тази година тематика на акцията е „ Безопасно вървене и колоездене “, а мотото „ Върви с нас! “. Различните прояви насочат обръщение, да се върви пешком и да се кара велосипед, с цел да бъде за по-добър животът на всички, които живеят в градовете.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР