Учебната година се удължава за децата от първи до шести

...
Учебната година се удължава за децата от първи до шести
Коментари Харесай

Училищата сами решават как да удължат годината за 1-6 клас


Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас в избрани учебни заведения. Общо 303 образователни заведения ще учат през юни, а останалите ще предложат занимания по ползи. Това стана ясно от думите на просветителния министър Красимир Вълчев.

Вероятно повече възпитаници ще бъдат на по този начин нареченото обезщетително образование - това е спомагателното образование за превъзмогване на просветителни компликации, разясни той.

Учебната година ще завърши присъствено за всички възпитаници след завършването на зрелостниците, външното оценяване и матурите ще се проведат в учебните заведения и няма да отпада образователен материал.

Присъствено ще се организира външното оценяване и матурите за учениците от четвърти, седми, десети и дванадесети клас. Няма тематично закъснение от предишни години, посочи просветният министър.

Има предпоставки да бъде извършено при спазването на всички епидемиологични условия. Учениците ще бъдат сред 8 и 13 в зала според от размера на класните стаи, тъй че да има разстояние сред тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове, изясни още Вълчев.

Той бе в ПМГ „ Васил Друмев “ във Велико Търново, където откри проучвателен комплекс по математика и естествени науки. В проекта за възобновяване и резистентност са заложени средства за създаване на STEM центрове в 2000 учебни заведения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР