Участвали ли са индианци във Втората световна война? Преследвани ли

...
Участвали ли са индианци във Втората световна война? Преследвани ли
Коментари Харесай

Малко известни неща за Втората световна война

Участвали ли са индианци във Втората международна война? Преследвани ли са били ”Свидетели на Йехова ” наедно с евреите ”? С кого се е снимала Едит Пиаф през войната? Служила ли е в армията сегашната кралица на Обединеното кралство? Ето няколко супер любопитни обстоятелства за Втората международна война:

. По време на Втората международна война Голямата джамия в Париж помогнала на доста евреи да се спасят от преследването на нацистите: тук им били давани подправени мюсюлмански свидетелства за раждане.

. Уинстън Чърчил изгубил изборите през 1945 година, въпреки да бил спечелил войната.

. През 1942 година по време на бомбардировките над Ливърпул, извършени по заповед на фюрера, бил погубен и регион, в който се родил и известно време живял неговия племенник – Уилям Патрик Хитлер. През 1939 Уилям Патрик се мести от Англия в Съединени американски щати. През 1944 година той се записва в американския флот, пламенен от ненавист към чичо си. По-късно си трансформира името на Стюарт Хюстън.

. 80% от всички мъже в Съветския съюз, родени през 1923 година, починали по време на Втората международна война.

. През Втората международна война принцеса Елизабет (сегашната кралица на Обединеното кралство) служи като механик-водач на кола за спешна помощ. Нейната работа траяла 5 месеца.

. През войната Япония пуснала над Китай бомба от инфектирани с бубонна чума плъхове. Това ентимологическо оръжие предизвикало зараза, вследствие на която починали сред 440 и 550 хиляди души.

. От 40 000 души, които служели на подводници, се върнали единствено 10 000.

. През 1935 година шотландският физик Робърт Уотсън Уот работи над „ лъч на гибелта “, който може да унищожи противников самолети благодарение на радио талази. Неговият лъч на гибелта в последна сметка се трансформира в „ радар “ и „ радиолокатор “.

. Освен евреите и ромите, „ Свидетелите на Йехова “ също били преследвани и вкарвани в концентрационните лагери.

. През войната хамбургерите в Съединени американски щати се наричали «Liberty Steaks», с цел да се избегне немското звучене на сандвича.

. В руската войска имало картечар на име Семьон Константинович Хитлер. Той бил евреин и се бил за Съюз на съветските социалистически републики и даже получил орден “За бойни заслуги “. Не е ясно това печатна неточност ли е или е направена преднамерено.

. Оказва се, че стотици евреи воювали на страната на нацистите, въпреки и не за Германия, а за Финландия. Тъй като Финландия била под въздействието на нацистка Германия, финландските евреи трябвало да се борят за обединението, ръководена от Хитлер. Финландия отхвърля да реши „ еврейския въпрос “ и оставя на своите евреи цялостни права и свободи. Някои евреи даже получили немския Железен кръст, само че отказали да одобряват тази премия.

. По време на 2-та международна война в качеството на криптографи били употребявани доста индианци, тъй като техният език бил на практика чужд и декриптирането му било доста мъчно.

. По време на окупацията френската певица Едит Пиаф посещавала лагери за военнопленници на територията на Германия, където се снимала за спомен с пленените и немските офицери. След това в Париж лицата на военнопленниците били изрязвани и им били правени подправени документи. Пиаф посещавала наново лагера и скрито носела тези паспорти, с които някои от хванатите съумели да избягат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР