Участниците в тазгодишния Уимбълдън ще си разделят рекордните 34 милиона

...
Участниците в тазгодишния Уимбълдън ще си разделят рекордните 34 милиона
Коментари Харесай

"Уимбълдън" ще бъде "по-зелен" и с рекорден награден фонд

Участниците в тазгодишния " Уимбълдън " ще си разделят рекордните 34 милиона паунда (46.3 млн. долара). Организаторите на най-стария и влиятелен тенис шампионат в света оповестиха нарастване в наградния фонд от 2.4 милиона спрямо 2017 година

Шампионите в самостоятелните съревнования при мъжете и дамите ще получат по 2.25 милиона паунда. Това е с 50 хиляди повече, в сравнение с завоюваха Роджър Федерер и Гарбине Мугуруса през 2017 година

В 132-ото издание на шампионата ще бъдат раздадени с 5 млн. $ повече, в сравнение с в първата конкуренция от Големия шлем - Australian Open. " Уимбълдън " е трети по мярка на наградния фонд в огромната четворка.

Участниците в започващия през май " Ролан Гарос " ще си разделят 47 млн. $, а тези в миналогодишния US Open си разпределиха 50.4 млн. $.

Правилото 50:50

От тази година в " Уимбълдън " ще има смяна при разпределението на парите при положение на късно отдръпнал се играч. Ако даден състезател се откаже след 12.00 часа на обяд в последния четвъртък преди началото на шампионата, той ще получи единствено 50% от наградата за присъединяване в първи кръг. Тенисистът, който влезе в главната скица на негово място, ще вземе останалите 50%.

Промяната в правилото беше употребена за пръв път в Australian Open. С нея се цели да се избегнат случаите, когато състезатели с физически проблеми започват шампионата, с цел да получат наградата за присъединяване, само че се отхвърлят още по време на мачовете си от първия кръг. Това беше една от най-широко дискутираните тематики по време на миналогодишния " Уимбълдън ". Тогава единствено в границите на първите два дни имаше осем отказвания - седем при мъжете и едно при дамите.


© Associated Press

" Обещахме да реагираме на отдръпванията в първите кръгове и го направихме. Имахме огромно въздействие в основаването и приемането на правилото 50:50 и се надяваме, че въвеждането му ще играе значима роля за смекчаването на този проблем ", сподели изпълнителният шеф на " Уимбълдън " Ричард Люис.

В шампионата ще бъде употребявано още едно изобретение - часовник за отчитане на времето сред точките. Позволеното време обаче ще бъде увеличено от 20 на 25 секунди.

За един по-зелен шампионат

Организаторите на единствения шампионат от Големия шлем на тревни кортове обявиха нараснало внимание към опазването на околната среда. Като част от акцията за " по-зелен " Уимбълдън " е въведена възбрана за пластмасови сламки. Миналата година по време на шампионата са употребявани към 400 000 броя.

Освен това ще се употребява електрически коли, ще има спомагателни пунктове за вода в комплекса, а в магазините на " Уимбълдън " ще се дават хартиени торбички.

" Устойчивостта е значима и нужна област, върху която би трябвало да фокусираме внимание, изключително при огромни събития. Изготвихме визия за резистентност, която е да поддържаме клуба и шампионата по метод, който минимизира въздействието върху околната среда ", сподели Люис.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (478)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР