Участниците в Средновековния събор Помни славата“ ще бъдат представени днес

...
Участниците в Средновековния събор Помни славата“ ще бъдат представени днес
Коментари Харесай

Антични и средновековни воини посреща днес Сливен

Участниците в Средновековния събор „ Помни славата “ ще бъдат показани през днешния ден от 17 часа пред постройката на Общината. Те ще дойдат в присъщите дрехи на антични и средновековни воини. Групите от разнообразни краища на страната, посетители от Румъния и Сърбия ще бъдат посрещнати от общинското управление. От площада пред администрацията ще стартира картинно шествие по пешеходната зона на града.
На 7 и 8 октомври съборът продължава на терена на Късноантичната и средновековна цитадела „ Туида “. Жителите и гостите на града ще могат да следят воински шампионат, демонстрации на бойни умения. Ще има пукотевица с лък. Ще бъдат показани походни жилища, антични занаяти, присъщи за тогавашния обичай движимости, кухня и други В събота, 7 октомври, от 19,30 часа на откритата сцена на „ Туида “ ще бъде показан историческият театър „ Заветът на Кубрат “. Концерт ще изнесат обичаните на българската аудитория реализатори от Националния фолклорен отбор „ Българе “. В края на вечерта ще има огнено шоу.
„ Помни славата “ се трансформира в запазена марка за Сливен. Събитието се провежда за седма поредна година от екипа на „ Туида “ и Общината и придобива все по-голяма известност в страната. В тазгодишното му издание ще се показват близо 250 участници.
Съборът е част от празничната стратегия на Общината за Димитровден, празника на Сливен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР