Участниците в Международната конференция за финансиране на икономиката на африканските

...
Участниците в Международната конференция за финансиране на икономиката на африканските
Коментари Харесай

Целта на международната общност - 40% ваксинирани африканци

Участниците в Международната конференция за финансиране на стопанската система на африканските страни оповестиха за приоритет да имунизират най-малко 40% от популацията на континента против ковид до края на 2021 година Това разгласи във вторник френският президент Еманюел Макрон на конференция след срещата на върха, представен от " Ройтерс ".

" Необходимо е да се реализира имунизация против ковид на най-малко 40% от африканците до края на годината ", сподели френският водач. Той означи, че " пандемията се трансформира в хигиеничен и стопански потрес за африканския континент ". " Ваксинациите се правят с мудни темпове. Необходимо е да се обезпечи всеобщото произвеждане на ваксини за Африка и в самата Африка " - сподели Макрон.
 Г-20 попариха отхвърли от патенти за Коронавирус ваксини и финансирането на СЗО
Г-20 попариха отхвърли от патенти за Коронавирус ваксини и финансирането на СЗО

Намекват за " непринудено лицензиране и сливане на патенти ", само че и това е " неприветливо " за фармацевтичните компании

Срещата на върха в Африка за помощ в Африка прикани западните страни да анулират патентите за коронавирусните ваксини, сподели Макрон.

Припомняме, че водачите на Г-20 , най-големите международни стопански системи поддържаха COVID-19, демонстрират проектозаключенията от срещата на върха, омаловажават натиска на Съединени американски щати за освобождение и по-ранни задължения за даване на повече средства на Световната здравна организация.

Проектът на документа, забелязан от " Ройтерс ", изброява уговорките на страните от Г-20 и други страни и би трябвало да бъде признат в петък на Глобалната здравна среща в Рим, едно от най-големите тазгодишни събития за съгласуване на световните дейности против пандемията.

Проектът , който към момента е обект на промени, е резултат от компромис сред специалисти от страните от Г-20 , които остават разграничени във връзка с отхвърли от правата на интелектуална благосъстоятелност за имунизациите COVID-19.

Вместо това водачите на Г-20 би трябвало да се ангажират с " сливане на патенти ", което е по-малко радикална мярка за поощряване на шерването на патенти. Това към момента е " неприветлив " ход за фармацевтичните компании , сподели промишлен специалист, само че надалеч по-малко рисков от отхвърли от патент.

В рамките на патентно обединяване, производителите на медикаменти непринудено вземат решение да споделят лицензи за производството на своите артикули в по-бедните страни.

В заключенията на срещата се акцентира, че водачите на Г-20 се ангажират да предизвикват " непринудено лицензиране, трансфер на технологии и познания и сливане на патенти ".
 От 1 май идващите от Африка, Индия, Бангладеш и Бразилия - по нови правила
От 1 май идващите от Африка, Индия, Бангладеш и Бразилия - по нови правила

10-дневна карантина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР