Участниците ще разгледат Еко музея и забележителностите в РусеВ понеделник,

...
Участниците ще разгледат Еко музея и забележителностите в РусеВ понеделник,
Коментари Харесай

​Русе посреща най-голямата в света туристическа гребна регата по река Дунав

Участниците ще прегледат Еко музея и забележителностите в Русе

В понеделник, 22 август, към 13 ч. на русенския бряг ще слязат над 160 участници в най-голямата в Европа и света туристическа гребна регатаТИД (TID – Tour International Danubien) по рекаДунав.

35 от тях плават от началната точка – град Инголщад (Германия), като ще имат опция да се насладят на вкусна храна сред яхт клуба и постройката на БУЛРИС на ул. „ Пристанищна”, a по-късно и да прегледат Еко музея и забележителностите на Русе.

Големият Дунавски воден поход съставлява странствуване от вида „ човек, лодка и багаж‘’ в продължение на 74 дни или два месеца и половина. Участниците минават през всичките 10 страни, ситуирани по поречието на Дунав - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, България и Румъния.

Тази година приключението започва на 25 юни и ще приключи на 27 август в Силистра заради съображения за сигурност. Всеки обособен стадий е разграничен на прави с дължина на дневния маршрут сред 30 и 60 км.

Ежегодно България се включва във водния поход и по традиция е хазаин на стадия „ Ново Село – Силистра “, който тази година ще се организира в интервала 13 – 27 август.

Най-дългата гребна регата с кану или каяк в света се провежда от 1956 година и към този момент 65 година основава другарства и укрепва солидарността сред феновете на водните спортове и жителите на другите дунавски страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР