Участници в подкаста: Меглена Иванова, Белослава Танчева, Събка Събева -

...
Участници в подкаста: Меглена Иванова, Белослава Танчева, Събка Събева -
Коментари Харесай

Еразъм продължава да привлича младите


Участници в подкаста:
Меглена Иванова, Белослава Танчева, Събка Събева - студентки в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, България;
Еуджен Томак - евродепутат, Румъния (продукция на Radio Romania);
Давид Моика - възпитаник, Румъния (продукция на Radio Romania);
Полона - ученичка, Словения (продукция на RTVS - Slovenia);
Мерли Мари Утсал - студентка, Естония (продукция на Radio Kuku - Estonia) 

През 2023 година се навършват 35 години от основаването на програмата за учебен продан " Еразъм ". В нея за този интервал са взели участие близо 13 милиона души. Постоянният интерес към плана удостоверява полезността на една от четирите съществени свободи, от които се употребяват жителите на Европейския съюз - свободното придвижване на хора.

За студентките от пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство Меглена, Събка и Белослава четиримесечното образование по " Еразъм " в задгранични академии и университети в Триест, Вилнюс и Виена е опция да сравнят своите познания и благоприятни условия като музиканти с равнището в новата просветителна среда. Това е и среща с друг вид образование и отношение сред преподаватели и студенти. Разбира се, не се минава без първичния стрес да си надалеч от своите близки и от своя град, да не можеш да общуваш на родния си език. Скоро обаче надвива примамливата опция да пътуваш и откриваш нови неща, да се срещнеш с твои връстници от цяла Европа.



Така за словенката Полона и нейните съученици изборът на дестинация по програмата се управлява от това да отидеш някъде по-далеч, да посетиш по-топли и екзотични места.

Румънският евродепутат Еуджен Томак е положително надъхан за бъдещето на плана " Еразъм ". В същото време той си дава сметка за изгодите, които е извлякла неговата страна от опциите в границите на програмата за улеснен учебен продан. Малък образец - неговият съотечественик, ученикът Давид Моика, е разкрил необятния и хубав свят на художествената литераура с помощта на плана " Вълшебната библиотека ", по който е бил за седмица и половина в Полша.

Да научиш най-малко ненапълно езика на приемащата страна е една от спомагателните изгоди, която участниците в " Еразъм " регистрират. Разбира се, всички употребяват британски и това значително улеснява връзката.



Подкастите от поредицата " Generation Z / Поколение Z " са наличие, предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР