Участието на Община Пловдив в смесеното дружество Пълдин туринвест и

...
Участието на Община Пловдив в смесеното дружество Пълдин туринвест и
Коментари Харесай

Решават на сесията за акциите на Варна в Пълдин туринвест

Участието на Община Пловдив в смесеното сдружение „ Пълдин туринвест ” и посредством него - в Международния панаир, още веднъж влиза за разискване на днешната сесия на Общинския съвет. Повод за полемиката е изключителното съвещание на общото заседание на акционерите, планувано за 24 ноември  в парк-хотел „ Санкт Петербург ”. В предлагането си кметът Здравко Димитров отбелязва, че е позволено нарушаване на Търговския закон, защото при изпращането на поканата не е спазен едномесечният период до провеждането на общото заседание.

Общината има  25% присъединяване в „ Пълдин туринвест ” и се съставлява в Общото заседание от съветника от ГЕРБ Ясен Михайлов.  Местният парламент ще реши по какъв начин той да гласоподава по главната тематика - нарастване на капитала на сдружението от 177 984 899 лв. на 194 299 299 лв. посредством издаване на нови акции под формата на непарична вноска, които ще се запишат на Община Варна от капитала на Международен панаир-Пловдив. 

Де факто и де юре няма никакво значение по какъв начин на Общото заседание ще гласоподава представителят на Общинския съвет, разясняват съветници. При 25% присъединяване в " Пълдин туринвест " Общината като акционер няма решителен глас. На всички предходни сесии, където се разискваше тази тематика, болшинството гласуваше срещу трансформацията на акциите на Варна в смесеното сдружение, само че процедурата към този момент е извървяна до дъно. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР