Убийството на Сюлеймани от САЩ е акт на държавен тероризъм

...
Убийството на Сюлеймани от САЩ е акт на държавен тероризъм
Коментари Харесай

Зариф: Иран ще отговори пропорционално на САЩ заради Сюлеймани

Убийството на Сюлеймани от Съединени американски щати е акт на държавен тероризъм и Иран ще отговори съразмерно. Това предизвести иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф в изявление за CNN.
" Това е нападателен акт против Иран и граничи с въоръжена офанзива против Иран, и ние ще отговорим. Но ние ще отговорим съразмерно ", сподели той.
Зариф също акцентира, че Доналд Тръмп е заплашил да извърши интернационално военно закононарушение с заричане да нападна културни обекти, в случай че Иран отвърне на убийството на Сюлеймани.
" Той не съблюдава интернационалното право. Това, което той приготвя да направи, е военни закононарушения, тъй като нападението против културни обекти е военно закононарушение, този несъразмерен отговор е военно закононарушение. Но наподобява, че не го е грижа за интернационалното право " продължи иранският топ посланик.
Направили Съединени американски щати по-сигурни? Това е цената за арогантността, за незнанието, за неналичието на почитание. Дните им в нашия район са преброени, не тъй като някой ще предприеме дейности против него, а тъй като те не са добре пристигнали.
Съединени американски щати би трябвало да осъзнаят действителността, че хората в този район са разярени. Хората в този район желаят Съединени американски щати да изоставен. Съединени американски щати са в този район от доста години и не осигуриха сигурност нито на района, нито на страната си, изясни Зариф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР