Убийството на бизнесмена Петър Христов привлече вниманието на световните медии.

...
Убийството на бизнесмена Петър Христов привлече вниманието на световните медии.
Коментари Харесай

Убийството на Петър Христов влезе и в чуждестранните медии

Убийството на предприемача Петър Христов притегли вниманието на международните медии. Ето какво написаха те: 

Български предприемач бе погубен измежду бял ден в София – „ Гардиън “

„ Убийството на предприемача Петър Христов се случва единствено няколко дни, откакто България пое шестмесечното ротационно председателство на Европейския съюз за първи път от присъединението на страната в блока през 2007 година “, оповестява английският „ Гардиън “.

„ Убийството идва на фона на деликатно наблюдаване от Брюксел, който подлага на критика България, че не поставя задоволително старания в битката с незаконните банди и корупцията. Три седмици по-рано данъчен чиновник бе прострелян в колата си в центъра на София. Той продължава да е в сериозно положение “, прибавят от изданието.

„ Въпреки това, съгласно публични представители на Европейски Съюз, държавното управление на страната е направило значими стъпки в битката с проведената престъпност, която бе разказана като „ надълбоко вкоренена в доста сфери на българския живот “ от американското посолство в страната през 2005 година “, написа още „ Гардиън “.

„ В отчет на Европейски Съюз, оповестен през ноември, се стига до заключението, че „ през последните 10 години незаконната конюнктура в страната се е трансформирала значително, като проведената престъпност става по-малко забележима и съставлява по-малка опасност за стабилността на обществото, в сравнение с в предишното. “, разясняват в медията.

Български предприемач е бил убит по улиците на София – „ Асошиейтед прес “, представени от „ Ню Йорк Таймс “, „ Ей Би Си “ и „ Уошингтън поуст ”

„ Заможен български предприемач е бил погубен пред офиса на своята компания в столицата на страната София. Полицията заяви, че 49-годишният Петър Христов е бил убит, до момента в който е влизал в автомобила си в 10 часа сутринта в понеделник. Според очевидци изстрелите са пристигнали от близка кола. Христов е  бил закаран в болница, само че половин час по-късно умирал от раните си. “, коментират от „ Асошиейтед прес ".

„ Най-вероятно бизнес ползи стоят зад убийството “, сподели пред публицисти основен комисар Христо Терзийски. "  цитират от организацията.

„ Убийството идва единствено седмица, откакто България пое шестмесечното ротационно председателство на Европейския съюз, към който балканската страна се причисли през 2007 година От тогава насам България е обект на рецензии от страна на Брюксел, който я упреква в неефективна битка с корупцията и проведената престъпност. “,  добавят от АП.

Български предприемач погубен на улицата в София – „ Евронюз “

„ Петър Христов, на 49 година, е бил притежател на една от най-големите млекопреработвателна компании в странта. Твърди се, че предприемачът е имал ползи в сферите на строителството, недвижимите парцели и туризма. “, оповестява „ Евронюз “.

„ Според българските медии, Петър Христов е оказал помощ за разбиването на тайфа, която е стояла зад серия отвличания по време на първия мандат на сегашния министър-председател Бойко Борисов през интервала от 2009 до 2013 година “, разяснява медията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР