Убиецът на 22-годишната Красимира Куковска от Бегово Любомир Петров излиза

...
Убиецът на 22-годишната Красимира Куковска от Бегово Любомир Петров излиза
Коментари Харесай

Ужас: Съдът освободи убиеца на Красимира от Бегово

Убиецът на 22-годишната Красимира Куковска от Бегово Любомир Петров излиза от ареста. Това постанови със свое определение през днешния ден Апелативният съд в Пловдив.

Апелативните магистрати трансформираха мярката за неотклонение на Петров от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “, като той ще има електронна гривна.

Срещу Петров е повдигнато обвиняване за това, че на 11.09.2020 година в пловдивското село Бегово, съзнателно е умъртвил дамата, с която е живеел на брачен начала и от която има две деца. Убийството е осъществено в изискванията на домашно принуждение и с користна цел.

Делото е било в правосъдната му фаза, откъдето е било върнато на Окръжна прокуратура поради позволени съществени пропуски и процесуални нарушавания в хода на извършеното следствие.

Според Апелативният съд, учредения за изменение на мярката за неотклонение са налице:

Първо, миналият интервал от време от задържането на обвинения до през днешния ден – 1 година и 10 м., от които 1 година и 4 м. в досъдебната фаза на процеса, който период се приближава до оптимално вероятният за задържане в тази фаза на процеса, в която делото още веднъж понастоящем се намира. Известно е визията на съда в Страсбург, че заплахите от укриване и осъществяване на закононарушение разумно се снижават с изминаване на време, през което обвиненото лице е арестувано.



Второ, очевидците, уличаващи, въпреки и по индиректен път обвинения, към този момент са разпитвани голям брой пъти, включително и пред правосъдният състав, разгледал делото в правосъдната му фаза, с присъединяване на всички страни в процеса. Поради това, даже и да се направи опит тези лица да се стимулират да се отрекат от показанията си, то при налични показания, дадени пред арбитър, в наличието на обвиненият и неговите бранители, тези опити кардинално са обречени на крах. Поради това окръжният съд погрешно е обосновал продължаващо задържане на обвинения с заплахата от влияние върху тези очевидци.

На трето място, кардинално правилно е казаното от Окръжния съд, че не е установено досега безпричинно безучастие на органите на следствието, само че, не може да има спор, че това следствие продължава, и то не по виновност на обвинения, а по виновност на държавното обвиняване, представител на което е работило по този начин, че да внесе подозрение в своята безпристрастност.

Именно последното постанова да се преповторят забележителен брой от осъществените процесуално – следствени дейности, което неизбежно е обвързвано с продължение на следствието в един нескончаем интервал от време. Няма законово и правно целесъобразно съображение заради пороци на следствието, позволени от прокуратурата, Любомир Петров да продължава да търпи най – тежката мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР