Убежище“ е изложба по повод 70-годишнината на проф. Цочо Бояджиев.

...
Убежище“ е изложба по повод 70-годишнината на проф. Цочо Бояджиев.
Коментари Харесай

"Убежище“ - изложба по повод 70-годишнината на Цочо Бояджиев

" Убежище “ е галерия във връзка 70-годишнината на проф. Цочо Бояджиев . Той е водещ български учени и хуманитарист. Изложбата е част от 8- мия фестивал на Фотофабрика. Фотоизложбата може да бъде забелязана до 12 октомври в столичната изложба КООП.На експозицията се показва и книгата „ Разговори за фотографското изкуство “ от Николай Трейман и Цочо Бояджиев “.

Освен това феновете могат да видят и видеоразказа от поредицата „ ФотоФигури “, отдаден на проф. Бояджиев: „ Цочо Бояджиев. Миг от доста времена “ , на който създател е Еми Барух, публицист и преводач.

" Фотографията като леговище за мен означва бягство от тегобите на всекидневието. Като напусна рамките на София към трънския край, с цел да фотографирам там всеки четвъртък, изпитвам същинско облекчение... ", сподели пред БНР проф. Цочо Бояджиев.

" Идеята е да открием и предложим на хората невероятното, необикновеното, възхитителното във всекидневното и баналното , което в действителност крие в себе си неподозирани дълбини, които фотографията е способна да извади нескрито... ", сподели още проф. Бояджиев.

" Видеоразказа от поредицата „ ФотоФигури “, отдаден на проф. Бояджиев: „ Цочо Бояджиев. Миг от доста времена ", е обвързван с чудото на фотографирането ", уточни пред БНР Еми Барух .

" Снимката улавя един момент, само че този момент е обвързван с доста времена, времето преди и след фотографията...както и това, което пък фенът си показва за фотографията. В тази метафора на мига се съдържа и една от привлекателните страни на фотографията, чувствителността на окото, което съумява да концентрира времето в едни кадър ", уточни още в " Хоризонт до обед " Еми Барух. По думите и тъкмо това демонстрира и изложбата " Убежище ".

" В един подробност виждаме цяла една картина...посетете тази галерия, с цел да усетите възторга от осмислянето и измислянето на живота ", съобщи още Барух.

" Убежище " е пояснение в обич към индивида от страна на проф. Бояджиев, сподели още Еми Барух.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР