Убеден съм, че ще бъдем приети в еврозоната, защото в

...
Убеден съм, че ще бъдем приети в еврозоната, защото в
Коментари Харесай

Ще бъдем приети в еврозоната, убеден е проф. Григорий Вазов

Убеден съм, че ще бъдем признати в еврозоната, тъй като напоследък създадохме задоволително доста стопански причини. Не би трябвало да забравяме и, че в банките има над 62 милиарда лв.. Това сподели пред националното радио ректорът на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси проф. Григорий Вазов. Той назова "прекрасна “ новината, че министър председателят Бойко Борисов желае страната ни да кандидатства за чакалнята на еврозоната до края на този месец.

По думите му спадът на Брутният вътрешен продукт поради рецесията няма да е под 4%, както предвижда държавното управление, а над 10%.

Екип на научно-изследователската лаборатория към Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси е създал спешен действен проект, който включва пакет от ограничения, с цел да се резервира жизнеспособността на българската стопанска система, без това да повлияе отрицателно върху държавния бюджет.

"Ние освен предлагаме теоретични ограничения, само че и на практическа основа по какъв начин те ще бъдат осъществени... Продължаваме да работим по проекта... Сигурно са вероятни полемики, тъй като не сме в оперативната власт, само че сме отворени и продължаваме да работим за неговото рационализиране “, посочи ректорът на висшето учебно заведение.

Проф. Вазов уточни, че сега имаме невисок размер на несъбираемите заеми в нашата банкова система. "Тя е с доста положителни индикатори, с изключителни запаси и съществени активи. Ако до 10% набъбнат несъбираемите заеми в банковата система, това няма да ѝ се отрази. В последните години банковата система е привикнала да работи в условия на взимане на напрегнати решения “, уточни той.

Ректорът на висшето учебно заведение разяснява и проблема с Българската банка за развиване: "От политическа и морална позиция е трябвало да се изчака, от икономическа позиция заемът си има своите положителни характерности “, акцентира проф. Григорий Вазов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР