Убеден съм, че независимо от резултатите след повторните избори ще

...
Убеден съм, че независимо от резултатите след повторните избори ще
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Правителство през лятото ще има, дори при сходен резултат

„ Убеден съм, че без значение от резултатите след повторните избори ще има воля за държавно управление . Дори резултатите да са сходни, даже на доктрина да са същите. Просто към този момент партиите ще имат различен мандат от гласоподавателите. “ Това сподели в изявление за БНР доцент Светослав Малинов, началник на Катедра „ Политология “ във Философския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и някогашен евродепутат от групата на ЕНП.
Сега гласоподавателите на всички партии, даже най-непримиримите и най-нетолерантните ще видят, че трети избори са напълно безсмислени , съобщи Малинов в предаването „ Преди всички “.

Фактите ще бъдат напълно на страната на воля за образуване на държавно управление, безапелационен е той.

„ Още когато се видя структурата на този парламент, стана ясно, че би трябвало някоя от партиите да направи доста тежък компромис, с цел да се получи държавно управление. Нито една от партиите не може да направи този компромис незабавно, от първия път, само че от втория всички ще бъдат наясно със залозите . “

В огромна степен мрачните прокоби и тежките заклинания, които бяха изказани за сегашните избори важат по-скоро за вторите бързи предварителни избори, счита Светослав Малинов. „ Сега към момента сме в границите на една предстояща и естествена обстановка, без значение че никой не я искаше . “

Според доцент Малинов обединяване на патриотичния избор, както и обединяване на партии, останали под изборната преграда, са неизбежни, тъй като „ това е доста необичаен късмет за партии, които се провалиха на предходните избори, да имат опция за поправителна сесия единствено след три месеца “.

Сроковете, в които България може да стои без държавно управление, са къси, акцентира Малинов, който предвижда, че ще имаме държавно управление до началото на август.

През последните години имахме три-четири служебни държавни управления и не усетихме някакви разтърсвания, а в някои от тях имаше по-високо доверие от постоянните, уточни още преподавателят.

„ В момента имаме потребност от безапелационен резултат от изборите, от всеобщо присъединяване, от всеобщо чувство, че изборите са по-честни отпреди. Имаме потребност, тъй като сме в преддверието на политическа рецесия, която би могла да се развихри от несполучливо извършени избори и всичко, което ще последва по-късно “, посочи Светослав Малинов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР