TÜV Rheinland задава ограничение до 50% за предпазване на очите65-инчовите

...
TÜV Rheinland задава ограничение до 50% за предпазване на очите65-инчовите
Коментари Харесай

OLED телевизорите само с 34% синя светлина

TÜV Rheinland задава ограничаване до 50% за предотвратяване на очите

65-инчовите OLED панели на LG имат 34 % синя светлина, доста под 50-процентовия предел за здравето (снимка: LG)

И женерите в TÜV Rheinland, Германия изследваха степента на трептения, качеството на изображението и количеството синя светлина, предавана върху панелите за тв приемници . Показателят за с иня светлина е изключително значим , защото се свързва с редица здравословни проблеми.

Синята светлина може да раздразни очите, само че също по този начин да аргументи проблеми с концентрацията и нарушение на съня. Освен това, без външна отбрана, синята светлина е в положение да доближи до макулата, центъра за ясно зрение в очите.

Проучването открива, че 65-инчовите OLED панели на LG имат 34 % синя светлина, доста под 50-процентовия предел за здравето, избран от организацията, оповестиха от корейския производител.

За съпоставяне, някои LCD екрани от висок клас излъчват почти 64 % синя светлина. Тестовете също по този начин откриват, че LG OLED панелите нямат съвсем никакви трептения (0,87%), което също е удивително спрямо висок клас LCD панели, където нормално вибрациите са двойно повече, подчертаха от компанията.
още по тематиката
С отчитане и на качеството на картината, OLED екраните на LG получават документ Eye Comfort Display от TÜV Rheinland.

Според финансовия доклад на компанията за първото полугодие, търсенето на OLED тв приемници пораства и се чака наклонността да се резервира и в идващите месеци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР