Тюркоаз текстайл ООД е най-новото попълнение в Тракия икономическа зона

...
Тюркоаз текстайл ООД е най-новото попълнение в Тракия икономическа зона
Коментари Харесай

Техническите влакна на "Тюркоаз текстайл" тръгват по света от "Тракия икономическа зона"

" Тюркоаз текстайл " ООД е най-новото попълнение в " Тракия икономическа зона " (ТИЗ). Най-голямата и стабилно разрастваща се индустриална зона в Югоизточна Европа към този момент е дом на повече от 200 компании. Строежът на високотехнологичния цех на " Тюркоаз текстайл " в зона " Марица ", част от ТИЗ, е в напреднала фаза и в скоро време компанията ще бъде един от основните експортьори в българската стопанска система.
Инвестицията
Българският клон на " Тюркоаз текстайл " е основан от турските вложители Бурханеттин Ераслан и Дюндар Четин за облекчение на европейските им контрагенти, очакващи бързи и качествени доставки. И двамата сътрудници са отдадени на делото си работохолици, потвърдили качествата си в 20-годишното си съдружничество в турската компания с идентична активност, която имат.

Компанията възнамерява в новата фабрика да създава полиестерни и полипропиленови нишки с многостранно приложение в текстила, превоза и конфекцията. Основните им преимущества са принадените качества на влакната като трудногоримост, дълготрайно влияние на механично триене, продължен живот поради атмосферни въздействия като слънцеустойчивост и влагоустойчивост и не на последно място - потреблението на възстановими първични материали, позволяващи до 10 пъти преработката на продукта.

Тези качества на влакната им ги трансфораха в желан сътрудник на международния пазар. Продуктитена " Тюркоаз текстайл " се употребяват на 4 континента от 48 компании.
Реклама Кадрите
Фабриката в " Тракия икономическа зона " ще работи главно за европейския пазар. Дългоочакваният старт стартира с доставката на първата машина през януари 2022 година, като до тогава би трябвало да бъдат финализирани строителните действия.

" Ситуацията с пандемията от ковид-19 затрудни проектите ни, само че макар спънките и бюрократичните забавяния (заявлението за Оценка на въздействието върху околната среда ни лиши съвсем 9 месеца) работата по градежа напредва ", изясни Бурханеттин Ераслан.

Той уточни и идващите стъпки. Предстои асортимент на фрагменти и тяхното образование . " Търсим главно хора със приблизително техническо обучение . Планираме за първия стадий от фабриката числеността на личния състав да наброява 50 души, като една пета от тях да бъдат инженери. "

Заплатите ще са над междинните за района , като екипът ще получи и редица обществени придобивки. " Надяваме се да създадем една другарска среда за работа. Във фабриката ни в Бурса нямаме текучество на фрагментите ", показва Бурханеттин Ераслан един факт, който е добър отзив за работодателите. Турският вложител изяснява, че по едно и също време текат и договарянията за нови четири машини от " Оерликон " - Германия.
Реклама Иновационен център
Част от проекта за развиване на компанията в " Тракия икономическа зона " е и откриването наиновационен център към фабриката . Това е належащо, тъй като компанията всекидневно тества и усъвършенства индикаторите на продуктите си, а всички те са нововъведения за пазара. " Винаги се стараем да създадем ново и още по-атрактивно предложение на своите клиенти ", приказва за политиката на " Тюркоаз текстайл " Бурханеттин Ераслан.

" Лабораторията ни в Бурса, Турция, работи 24 часа за основаване на новаторски артикули. Надяваме се да намерим подобаващите експерти и положителния бизнес климат в България, с цел да развием тази активност и тук ", акцентира той.

При втория стадий на своята инвестиция в България турските предприемачи мислят да прибавят произвеждане на механически текстил, като с това ще затворят цикъла.

" Ако прогнозните ни данни се оправдаят, с втория стадий на фабриката чакаме да нараснем до 100 души личен състав. Общата инвестиция ще е до 100 млн. лв. ", конкретизира Бурханеттин Ераслан.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Градове 2 Политика 3 Климат 1 Климат 2 Градове 3 Транспорт 1 Климат 2 Транспорт 3 Градове Реклама Компанията Произведените в " Тюркоаз текстайл " нишки са в основата на текстила за тапицираните мебели на IKEA, най-голямата мебелна верига в света. От преждите на " Тюркоаз текстайл " японска компания основава платове за облеклата на италианския фешън бранд Gucci. Световноизвестната белгийска компания Bekaert е един от главните клиенти. Голяма част от устойчивите на атмосферни въздействия тъкани в Южна Америка, Съединени американски щати и Индонезия са направени от локални клонове на белгийска компания, ползваща влакната на турската компания. В момента се водят договаряния с компания, която създава текстила за седалките на самолети. " Тюркоаз текстайл " предлага специфични олекотени нишки, което е от извънредно значение за авиоиндустрията - по този начин се понижава тонажът и се редуцират разноските за гориво.

Контакти на " Тюркоаз текстайл " за клиенти и сътрудници и з а искащи да станат част от екипа на компанията: Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама

Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР