Тялото ни зависи от това, което ядем и не всички

...
Тялото ни зависи от това, което ядем и не всички
Коментари Харесай

7 храни, които са по-вредни от захарта

Тялото ни зависи от това, което ядем и не всички храни ни носят изгоди, защото някои са нездравословни за здравето.

Захарта е извънредно нездравословна, само че все пак всички я консумираме всекидневно. Стараем се обаче да я ограничаваме, защото знаем какъв брой пагубни резултати може да има върху здравето ни от несъразмерната и консумация. Но знаете ли, че има храни с които не подхождаме чак толкоз деликатно, а те са даже по-вредни от захарта.

Кои са те?

1. Колбаси

Колбаси като свинска шунка, шпек колбас, наденица, са храни с високо наличие на мазнини, изключително наситени. Големият принос на наситените мазнини от тези храни доста усилва риска от наднормено тегло, затлъстяване и сърдечно-съдови болести като инфаркти и инсулти.

2. Пържени картофи.

Те са доста нездравословна храна за здравето, защото имат високо наличие на наситени мазнини, трансмазнини и холестерол, в допълнение към приноса на рафинираните въглехидрати. Пържените картофи имат междинен принос от 500 калории в 100 грама, 32 грама мазнини и 4 грама наситени мазнини. Освен това има огромен принос на натрий.

3. Пица.

Пиците са храна, която съдържа огромно количество нездравословни хранителни субстанции, защото в тях има несъразмерен принос на наситени мазнини, натрий и захари. Тези хранителни субстанции се намират в сиренето, саламите и тестото, което се подготвя с рафинирано брашно.

4. Бургери.

Тези храни имат огромен принос на наситени мазнини, които усилват вероятността от развиване на сърдечно-съдови болести и нитрати, които имат канцерогенни свойства. Един хамбургер обезпечава приблизително 670 калории, 40 гр. мазнини и 15 г наситени мазнини и по-малко от 400 мг сол.

5. Сладолед.

Основните хранителни субстанции открити в сладоледа, са наситени и трансмазнини, холестерол и захар. Трябва да имате поради, че чаша шоколадов сладолед от 200 гр. обезпечава 287 калории, 14 г мазнини, 9 г наситени мазнини, 34 г захар. А това е извънредно доста за човек!

6. Сладкиши.
Черен лист с храните, които диетолозите не разрешават за закуска
Отдавна е потвърдено научно, че закуската е значимо хранене, което фрапантно снижава заплахата от появяването на диабет, инфаркт и усъвършенства к...
Прочети повече
Сладкишите са тип сладки храни, които съдържат огромни количества захар и високофруктозен царевичен сироп, тъй че несъразмерната им консумация също покачва риска от наднормено тегло, затлъстяване, диабет и инсулинова устойчивост.

7. Понички.

Поничките са доста нездравословни храни за здравето, защото обезпечават огромни количества наситени мазнини, холестерол, трансмазнини и елементарни захари, като се изключи че са и пържени.

Да, няма по какъв начин все от нас да не желае от време на време да си хапне парче пица, сладолед през горещото лято, пържени картофки със студена бира...Но истината е, че би трябвало оптимално да се стремим да ограничаваме тези храни, в случай че държим на здравето си.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР