Тялото на убития журналист Джамал Кашоги е било инжектирано с

...
Тялото на убития журналист Джамал Кашоги е било инжектирано с
Коментари Харесай

Тялото на Кашоги инжектирано с кръвосъсирващо вещество, за да няма следи от кръв

Тялото на убития публицист Джамал Кашоги е било инжектирано с " кръвосъсирващо вещество " като част дейностите на екзекуторите да прикрият бруталното ликвидиране в саудитското консулство в Истанбул, написа електронното издание на турския вестник Yeni Safak.

Според популяризираната информация убийците са употребявали веществото, с цел да предотвратят кръвоизлив преди тялото да бъде разчленено в дипломатическата задача. Целта е била да не се оставят " следи от кръв " при убийството. Турските проверяващи са разкрили следи от " флуороводородна киселина и други химикали " в резиденцията на саудитския консул в Истанбул, което подсказва, че тялото на Кашоги е разтворено в киселина и други химикали.

Източници от турското държавно управление считат, че Кашоги е " удушен и погубен със смъртоносна доза успокоителни ".

Кашоги, колумнист на " Вашингтон пост ", изчезна на 2 октомври след влизането си в саудитското консулство в Истанбул. След седмици на отказване, Саудитска Арабия призна, че Кашоги е погубен в консулството, само че Рияд твърди, че убийството е осъществено от ренегати.

Вчера се появи информация, че Централно разузнавателно управление на САЩ има вяра, че принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е наредил убийството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР