Тялото на 43-годишната Миглена Георгиева, която издъхна, докато чака за

...
Тялото на 43-годишната Миглена Георгиева, която издъхна, докато чака за
Коментари Харесай

Все пак тялото на починалата във Враца майка ще бъде ексхумирано

Тялото на 43-годишната Миглена Георгиева, която издъхна, до момента в който чака за банкет в МБАЛ " Христо Ботев " във Враца, ще бъде ексхумирано, с цел да бъде осъществена аутопсия и да бъде направена съдебномедицинска експертиза за определяне повода за гибелта, оповестиха от Окръжната прокуратура във Враца.

Миглена, която е родом от село Пудрия, издъхна в понеделник след очакване пред регистратурата, а снимано от свидетел видео шокира хиляди в обществените мрежи. Свидетелят твърди, че дамата е умряла, до момента в който чака за банкет, а от лечебното заведение отхвърлят и настояват, че пациентката е била призната, само че е издъхнала в реанимацията заради масирана белодробна емболия.

Вчера дамата е била заровена в гробищния парк на Пудрия, а околните й обявиха, че не са съгласни с ексхумацията. Въпреки това обаче такава ще бъде осъществена.

Образуваното досъдебно произвеждане е за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност. В рамките на вчерашния ден са разпитани очевидци, измежду които и околните на умрялата, съобщи dir.bg. Иззета е здравната документи по случая от МБАЛ - Враца.

Допълнителните дейности по следствието не престават и през днешния ден, допълват от Окръжната прокуратура във Враца. В къси периоди би трябвало да бъдат разпитани нови очевидци, включително и длъжностни лица от структурите, относими към случая.

Иззетите видеозаписи от незабавното поделение на болничното заведение ще се приобщят към доказателствения материал по делото. Изискана е документи за трудови контракти и длъжностни характерности на чиновници, включително вътрешни правилници и отговорности на съответните медицински лица в МБАЛ – Враца. Събира се спомагателна здравна документи, касаеща здравословното положение на умрялата.

Предстои подробен разбор на всички данни, получени от Центъра за незабавна здравна помощ – Враца, както и на признати, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112. Очаква се писмена информация от Изпълнителна организация „ Медицински одит “ РЗОК - Враца по отношение на установеното по случая.

Въз основа на получената информация в хода на досъдебното произвеждане ще се подхващат спомагателни дейности от страна на проверяващите органи при Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура-Враца.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР