Тя смата, че може да се излъчи кабинет, който да

...
Тя смата, че може да се излъчи кабинет, който да
Коментари Харесай

Татяна Дончева предвижда правителство, което да работи до Нова година


Тя смата, че може да се излъчи кабинет, който да ръководи до Нова година. По думите й, по този начин ще се обезпечи гладко завладяване на властовите позиции на ГЕРБ и да не се организира акция за президентските избори в условия на длъжностен кабинет.

Структурната смяна на Министерския съвет е потребна, само че в случай че няма сили за това, тъй като болшинството в Народно събрание е нежно, няма да можем да го създадем, разяснява зам.-председателят на Народното събрание.

Дончева удостовери, че ще внесе оферти за промени в Правилника за активността на Народното събрание, свързани с процедурните оферти от депутати и с техни персонални пояснения.

Тя разяснява и отводът на Борисов да пристигна в Народното събрание и решението на депутатите от петък да го задължат да се яви на чуване идната сряда.

" Бойко Борисов счита, че викането му в Народното събрание е посягане на достолепието на особата, което и Фердинанд не си е разрешавал ", съобщи Дончева. Тя добави, че Борисов не зачита Народното събрание и мисли, че " там работят хора, с които единствено може да си послужи. Белег за това беше отношението му към предходната председателка Цвета Караянчева ".

Според Дончева той не е в положение да показа Плана за възобновяване пред Народно събрание и заключи, че това значи, че министър председателят в оставка не би могъл да го показа и пред европейските институции, което значи, че " ползите на страната ни са били злепоставени ". Той желае пари от Европа, без да може членоразделно да изясни основите на проекта, на ограниченията, това е потресаващо и би трябвало да ни занимава, заключи зам.-председателят на Народното събрание.

Тя дефинира протичащото се в Народното събрание като обнадеждаващо: „ В дясната част на залата усетиха, че би трябвало да си сътрудничат. Движение за права и свободи се метнаха на влака на смяната в придвижване. Българска социалистическа партия предложиха мораториум, който по метода, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически несъвършен и конституционно уязвим. Ние сме отворени за такова нещо, само че желаеме да бъде доработено. Въпрос на такт е дясната част на залата да не лишава самодейността на Нинова и да дадем опция на сътрудниците от Българска социалистическа партия да уточняват предлагането си и да го внесат по естествен метод... Това ще бъде начало на положително съдействие ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР