Тя ръководи Харковския регионален перинатален център и работи там като

...
Тя ръководи Харковския регионален перинатален център и работи там като
Коментари Харесай

Доктор Ирина Кондратова, която показва войната през профила на Дейвид Бекъм

Тя управлява Харковския районен перинатален център и работи там като детски анестезиолог. Когато стартира съветската инвазия в Украйна, за нея стартира най-тежкият интервал в кариерата. Доктор Ирина Кондратова обаче продължава да оказва помощ на бременните дами в Харков , макар че градът е под непрекъснат обстрел.

В първия ден всички бременни дами и майки е трябвало да бъдат преместени в мазето на болничното заведение, където да са предпазени от въздушните офанзиви. "Бяха ужасни три часа, които прекарахме дружно ", споделя тя.

Не всички нейни пациенти обаче могат да бъдат превозени – бебета, които са на интензивно лекуване би трябвало да останат горе, тъй като животоспасяващата техника, от която зависят, не може да бъде преместена. При всяка опция доктор Кондратова или някои от нейните сътрудници се качват да ревизират по какъв начин са дребните.

„ Вероятно рискуваме живота си, само че не мислим за това въобще. Обичаме работата си. Докторите и сестрите тук, ние се тревожим, ние плачем, само че никой от нас няма да се откаже “, споделя още тя.

На 20 март доктор Кондратова получи опция да опише за живота в болничното заведение в Харков на над 70 милиона души в света. По самодейност на Международния фонд за децата към Организация на обединените нации УНИЦЕФ някогашният футболист Дейвид Бекъм на „ доктор Ирина “, както я назовава той.

През деня тя публикуваше видеа от болничното заведение, като описваше в детайлности компликациите, с които докторите се сблъскват. Те не са "спирали да работят 24/7 ", откогато стартира войната, а огромна част от пациентите сега са настанени в мазето на постройката, което служи за бомбоубежище.

„ Първите дни бяха най-трудни. Трябваше да се научим да работим с бомбите и въздушните офанзиви “, споделя тя в един от постовете.

Д-р Ирина Кондратова е приключила гимназия в Харков, а по-късно и Харковския народен медицински университет. Специалист е по педиатрия и детска анестезиология. Освен това е и докторант в Катедра Педиатрия и неонатология.

Във видеата, които лекарката разгласява в неделя, се вижда по какъв начин медицинските лица се грижат за новородени, а майки и бременни дами са настанени на болнични кревати в пространства подземен, пригодени неотдавна за задачата.

В един от постовете доктор Кондратова снима млада майка на име Яна, която държи сина си Михайло, който има проблеми с дишането. Домът им обаче е погубен и те нямат къде да отидат.

Вторият по величина град в Украйна Харков е от стратегическо значение за съветската войска и е един от най-тежко потърпевшите от въздушни офанзиви. Въпреки всички това за докторите в болничното заведение не съществува разновидността да си тръгнат. Казват, че няма по какъв начин да оставят пациентите си.

Теодора Бързакова е цифров публицист в Свободна Европа. Завършила е магистратура "Международна публицистика " в City University London и е работила 5 години в интернационалното радио BBC World Service.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Украинските трактористи, които завладяват съветски танкове  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР