Тя присъства в почти всичко около нас и понякога води

...
Тя присъства в почти всичко около нас и понякога води
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако спрем захарта?

Тя участва в съвсем всичко към нас и от време на време води до приучване, а след това и до сложното ѝ отричане

Захарта участва в съвсем всичко към нас. Тя се прибавя в сладки и солени храни, можем да я открием даже в хляба. В някои случаи се употребява заради мощните си пристрастяващи свойства вместо „ щипка сол “. Тя дава наслаждение за мозъка като го подтиква и несъразмерната ѝ консумация в нескончаем интервал от време води до приучване, а след това и до сложното ѝ отричане, написа.

Защо да създадем детокс?

Захарта е пречистен артикул, който няма хранителни изгоди за организма. Напротив, тя провокира възпалителни процеси и въздейства върху процесите на прибързано стареене.

Хората, които одобряват по-големи количества захар са склонни на по-високо кръвно налягане, отмалялост и унесеност, когато запасите на захар в кръвта им се изчерпат, стареене на кожата и проблеми с концентрацията или хиперактивността при децата.

Как да го създадем?

Направете процеса последователно, тъй като в случай че се опитате да откажете всичко едновременно, тялото и волята ви ще се възпротивят. Започнете по метода на изключването като първо премахнете бялата захар като добавка в всекидневието си. После изключете всички пакетирани храни със наличие на захари (лесно ще се ориентирате по етикета). И най-после ограничете естествената захар и оставете артикули богати на мудни въглехидрати и нишесте. Тоест – ограничете приема на плодове и фруктоза, и оставете картофите в менюто си.

Как ще повлияе?

Първоначално можете да чувствате мощно главоболие, сходно на това, когато отказвате кафето или различен артикул, от който тялото ви е построило взаимозависимост. След като този интервал отмине ще имате доста повече сила, ще имате по-ясна мисъл и по-малко внезапни скокове в кръвната захар. Те управляват неочакваните стремежи за сладко, което значи, че ще водите едно по-балансирано хранене.

С регулацията на кръвната захар идва и топенето на подкожните мазнини. Когато тя е постоянно повишена, организмът изгаря това, което си набира, само че когато тя е ниска, той стартира да топи от запасите, които към този момент има.

Кожата

Ще усетите смяната и в кожата си. Ще е доста по-малко проблематична, по-хидратирана и свежа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР