Тя позволява на непознати лесно за получат лични данниНовост в

...
Тя позволява на непознати лесно за получат лични данниНовост в
Коментари Харесай

Нова функция на iPhone е опасна за децата, според полицията

Тя разрешава на непознати елементарно за получат персонални данни

Новост в платформата iOS на Apple крие прочут риск за децата с iPhone
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската полиция поучава родителите да деактивират нова функционалност на iPhone на смарт телефоните на децата си. Става въпрос за функционалността NameDrop, която улеснява прехвърлянето на информация за контакт.

Apple задейства NameDrop по дифолт в актуализацията на iOS 17.1. Най-вероятно функционалността към този момент е дейна на множеството модерни iPhone устройства.

Но полицията в Мидълтън и няколко други района на Съединените щати стартира да предизвестява родителите за заплахата от тази функционалност и ги поучава да деактивират NameDrop на айфоните на децата си, заяви Phone Arena.

Същността на NameDrop e, че дава опция за бързо прекачване на информация за контакт на непосредствен iPhone или смарт часовник Apple Watch. Полицията вижда в това заплаха, защото детето може да даде на нападателите своя телефонен номер, имейл адрес и име.
още по темата
За да защищити децата от непознати, които желаят да обменят информация с тях, полицията поучава родителите да деактивират NameDrop. Това може да стане в настройките в секцията AirDrop.

Някои родители признават в обществените мрежи, че в действителност не са знаели за новата функционалност, макар че са конфигурирали актуализацията за смарт телефоните на децата си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР