.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Маккинзи енд

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Маккинзи енд
Коментари Харесай

Доц. д-р Мариана Тодорова: Компании използват масово изкуствен интелект за маркетинг и продажба

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

" Маккинзи енд Къмпани “ улавят първите сигнали на смяна от април 2023 година, когато към този момент има задоволително сериозно време на струпване, тъй че да се набележат основни трендове, които фирмите са почнали да наблюдават и да интегрират в своята работа, за да бъдат по-ефективни. Това разяснява в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова футурологът доцент доктор Мариана Тодорова.

" Направено е питане сред 1684 мениджърски фрагменти от разнообразни компании, най-вероятно става въпрос за над 1000 компании. Изследването е траяло сред 11 и 21 април. Констатирано е, че 79% от хората са употребявали най-малко един път огромни езикови генеративни модели. В този интервал сигурно може да кажем, че това са ChatGPT 3 и ChatGPT 4 на OpenIA, тъй като техните съперници Bard на Гугъл и Llama2 на Meta към момента не са толкоз известни през това време.

22% употребяват тези модели за друг вид действия,почти всеки ден. От западния корпоративен свят виждаме, че от 100% - 100% са употребили най-малко по един път един от тези езикови модели. Ако създадем редом проучване в България обаче резултатите биха били в напълно разнообразни пропорции. Може би към 30-40% в никакъв случай няма да са употребявали сходни модели, а просто ще са се опитвали или единствено ще са чували за тях ", сподели още доцент доктор Тодорова.

По думите й Маккинзи са създали и разбор, вид прорез по континенти: " В Съединени американски щати 28% от хората споделят, че интензивно употребяват всеки ден езикови модели, в Европейски Съюз 24%, в Азия 22%, а Китай 19%. Сингапур и Южна Корея са водачите, само че както сподели Стюарт Ръсел: " Те по-скоро развяват знаме и си вършат PR, като по този метод споделят какъв брой са напреднали и че имат собствен мултимодален изкуствен интелект, който от две-три години трябваше да бъде разпространяван. Очевидно не го употребяват, а са лимитирали и цензурирали измежду фирмите и компаниите използването на ChatGPT 3, ChatGPT 4 и другите езикови модели, тъй като това е и средство за нахлуване на нов тип информация ", изясни футурологът.

По думите й Маккинзи прави проучване, с цел да разбере защо фирмите най-вече използват големите езикови модели: " На първо място - маркетинг и продажба, на второ място за развиване на артикули и услуги, които са нови, новаторски, на бъдещето. Много по-малко компании интегрират потреблението на ИИ за верига на доставки и за търсене на нови пазари ".

В аудиофайла може да чуете цялото предаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР